Followers

Saturday, January 15, 2011

Blogger Bakal Ditutup 17 March 2011

California-14 Januari 2011:Setelah kecoh seantero dunia bahawa Facebook bakal ditutup pada bulan Mac 2011..Laman sesawang blogger juga mengambil langkah yang sama untuk menutup laman sesawangnya pada bulan Mac 2011..
jurucakap laman web tersebut yang bernama Audibenz McGreedy berkata,"kami amat sadis dengan berita penutupan laman web Facebook..Facebook amat penting bagi kami untuk berhubung antara satu sama lain malah kami boleh main tag-tag gambar di facebook..Jika hanya mengharapkan blogwalking untuk berhubung,pasti ramai yang tidak berpuas hati kelak.."

Laman sesawang blogger yang muncul buat kali pertamanya pada tahun 1999 telah dibeli oleh Google pada tahun 2003..Laman sesawang ini telah memberikan ramai penulis meluahkan perasaan atau apa sahaja didalam blog mereka..Seorang kipas susah mati blogger iaitu Ku Seman KukuTa Jam berkata,"saya telah lama menggunakan blogger untuk menulis diari saya..ini kerana pendaftarannya yang percuma berbanding terpaksa membeli buku diari dan sebatang pen"
Selain itu,punca utama laman sesawang blogger akan ditutup ialah kerana ramai orang yang membuat blog kerana hendak melempiaskan perasaan jiwang mereka..pihak pentadbiran blogger amat pening kepala untuk mengawal keadaan ini..

Sumber:mimpi aku malam semalam..

*Nantikan laman web twitter pula bakal ditutup..HAHAHA

35 comments:

Yann Mazian said...

erk.bikin yann terkedu jek entri nih. hehehe. :D

relevan said...

Ha ha i like,,

ciKeju said...

HAHA..
saje buat gimik..
HAHAHHA

gabanMorka said...

cis! haha

dean said...

hahaha....baek pnyer sumber....!

Mr.IX said...

kontroversi sgt..haha

Happy blogwalking sini dengan sukahati-nya.....Jemputlah singgah ke blog saya gak yer....hehe

Ingin Baca Cerpen Blogger? Tajuk:MONOLOG :
Bahagian 1: Permulaan
Bahagian 2: Tekanan
Bahagian 3: Monolog
Bahagian 4: Kaca Laut
Bahagian 5 (Akhir):Realiti

p/s: Ini adalah karya cerpen pertama saya...\^__^/

Fiqah Alias said...

haaaah..!!!! fiqah terkezuuutttt bce tajuk n3 nie..mujo fiqah nie jenih bce n3 smpai abisss...klo x mau gugor jantung...huhu...

Pinky Pixie said...

ciss, terkena. grrrrr!

ceritasekupang said...

terbaek!!! fb pun tak tutup sebenarnya...hehe..

s h a f i q h a s h i m _____ said...

ni kalau orang baca tajuk je ni,
mahu dorang caya pastu sebar kat fb.
den kuar la fakta2 kalau tak sebarkan nanti kena langgar burung la, kucing la dan seangkatann dengannye.
hehehehe

Anip said...

cis, aku ingatkan apela. wat suspen jer..heheh

eQuRlz said...

hakhak..boley jd wartawan ni..coz pandai buat kontroversi :p

Awok's Kiter (SyaAz) said...

hehe
lau betul tutup alamatnyer tutup kedai ler sayer...

http://awokskitercraft.blogspot.com

http://akc-shoppe.blogspot.com

ciKeju said...

HAHA
actually,memang saje tulis nie..
nak tengok ada ke tak orang sebarkan kat fb..
HAHAHA

laskar rainbow said...

alahai ! sedhnyeeee^__^

..tapi bukan aku.. said...

betol ke tak ni???
aishhh!
hehe:)

eqa said...

iyeke??
btw jemput la ke blog eqa :p

secantikmanis said...

sangat bagus pemikirannya.
kadang-kadang terfikir jugak kalau google dan yahoo tiada

erkkk boleh ke?

Henry Zackery said...

adooyai... naseb bek mimpi je :)

tomatokering :) said...

aiyoo ! hoho

luvYOU said...

hahaha
kurang hasam betol yee...
buat dada berdebar jehh..
nk kene jentik nihh....haish :p

papepon..i follow u :)

mOoN said...

hahahaha...
tersentap jap...me dah tolong sebarkan bagi pihak cikeju...:p

http://cikeju.blogspot.com/2011/01/blogger-bakal-ditutup-17-march-2011.html

Mohd Ridhuan said...

hhahhahha...
terkejut gak...
sekadar mimpi rupenya...

Nur Shaza Najwa bt Rosshidi said...

pew hal la semua nak tutup...x fhm seyh...

rockinsudu said...

haha. best tol mimpi ko. haha

мιƨƨ ℓαℓα said...

sumber yang boleh di guna pakai.
esok mimpi google gulung tikar pulak taw :D

tira azhar said...

haha.sengal.
btw, biarle org nak tulis berjiwang jiwang. haha

zmah said...

Memang bebetul mimpilah awak ni...

hannaamir said...

ta best la cm nie klu blog kne tutop..sob2..ag pon bru je men blog nie..aduss,,sedey nyee,,

hannaamir said...

haha kejamm,,mimpi rupenye..mula2 bce skit je ..rse cm sedey je...ble bce bnyk rse cm na nek angin je..duyaii..buat suspen betol la..haha

ieMa ackLes said...

haha..ngeng :P

ciKeju said...

haha..
ade juge orang komen tpi tak baca smpai habes..
huhuhu

Siti Safiyyah said...

haha tipah tertipuuu..mencik mencik..hahaha ;D

Yanie J said...

mmpi pn mmpi laa,jnji xbetui klo FB tutup aku xkisah..klo blog tutup meroyan sat...hoho

syuwai said...

hahaha..

terkezut bangat kijap..

L0L~