Followers

Thursday, December 22, 2011

Pusat Hiburan Berinternet

Memori Tahun 2000

gua saja ingat-ingat balik tahun 2000 gua baru darjah satu masa tu,sunat pun tak lagi tapi dia punya tunjuk hero lain macam..baru 7 tahun gua dah pandai naik bas dengan jiran gua yang tua 2-3 tahun dari gua..naik bas pergi bandar..dulu naik bas gua kena 30sen je,dah naik mesti nak duduk belakang sekali barulah macam gangster..bila duduk kangkang mesti luas,ingat..barulah macam gangster..

Tuesday, December 20, 2011

bendera

dah dua tiga hari cerita pasal bendera nie..sibuk wall gua keluar sana sini kes turun bendera..video youtube pun dah banyak keluar..lawak betul orang-orang zaman sekarang ni..siap ada pakcik nie nak pergi tumbuk budak tu sebab turun bendera..sebab apa?sebab maruah..okay,itu baru turun bendera..

Monday, December 19, 2011

mms

beep beep..bunyi sms masuk dalam handphone gua..dengan rileks gua keluarkan dari kocek kanan seluar gua..

"ouh,ada mms masuk.."bisik gua dalam hati..

Sunday, December 18, 2011

2008

dah 3 tahun dah berlalu,sekarang nak masuk 2012 dah pun..sebab memalam gini takde banyak kerja sangat untuk gua buat,nak menoreh getah pun dah jauh malam,nak angkat sawit pun sejuk sangat sekarang,jadi gua pun selongkar je gambar fesbuk gua..senang,sambil baring je gua buat..

Friday, December 16, 2011

Hilang

lama jugak gua menghilang..gua pun tak tahu gua hilang kemana..fesbuk hari-hari gua online,tapi rasa liat tangan gua nak menaip dekat blog nie..takut-takut jugak gua pecah lemak jari gua kalau tulis banyak sangat..

Friday, October 28, 2011

Review-Awek Chuck Taylor

Awek Chuck Taylor,mula-mula gua nak cakap yang sape taktau chuck taylor itu apa,baik pergi google image sekarang..nanti baru boleh baca dengan fokus..faham?.serius jugak nada gua tadi..keh keh keh..buku nie baru gua beli by online..pagi tadi baru sampai..dengan gua pakai towel,gua pegi collect dekat brader posmen laju..hairan jugak gua,tak pernah lagi posmen nie orang perempuan gua nampak..takpelah,tak penting tu..

dengan rakus gua bukak plastik pos laju.

Thursday, October 13, 2011

sembilan

panas betul gua..kenape gua takde update belog untuk bulan sembilan atau nama lainnya bulan september!gua pun baru perasaan..sepatutnya masalah bergini tidak perlu dilakukan,ketua kampung atau tok siak atau pegawai pelajaran perlu menegur gua sekiranya gua lupa update..

Wednesday, October 12, 2011

Gambar Kelas

biasalah,dari sekolah rendah naik menengah naik unibersiti mesti ada gambar kelas..tiap tahun mesti ada..dah lama tengok balik baru tergelak sorang-sorang..tapi kali ini tak,gua tangkap gambar kelas masa semester 1 baru nie kat uitm jengka..best lah kan,posing sana posing sini..peace sana peace sini..tengok gambar bawah nie.

nampak tak gua?yang pakai baju merah tu..


Pos Laju

Lu orang mesti pernah pakai pos laju kan?laju sungguh dorang nie..satu hari dah sampai barang..bawak van je..bahaya betul bawak van lelaju nie..keh keh keh..tapi peduli apa gua,janji barang gua sampai dengan selamat..kah kah kah..hari isnin orang tu pos dari penang,pagi tadi sampai tepat depan rumah gua..tak terlajak sikit langsung..power power..

dari penang ke bentong.

Saturday, August 27, 2011

Cinta 3 Minit

semalam gua pergi kolumpo..mencari baju raya lah cadangannya..gua ingatkan kolumpo dah tenang setenang air di baldi..rupanya orang kolumpo pun tak balik raya lagi..dorang nie datang dari mana sebenarnya..hairan gua..gua nak cerita pun malu ni..gua pergi One Utama..setiap inci OU tu gua jalan..stylo betul..

Monday, August 22, 2011

20 Blogger!

korang agak,sapa 20 blogger melayu yang paling famous dan trafik jem ke blog dorang?jom senaraikan dekat bahagian komen!

Thursday, August 18, 2011

jinak

Jinak-jinak burung merpati,
Jinak lagi burung sendiri,
Burung merpati dipegang lari,
Burung sendiri dipegang berdiri.

Saturday, August 6, 2011

Mercun

scene-scene mercun nie wajib ada bila dah start puasa..nak-nak dekat raya nanti..gedebom sana!gedebom sini!gua main bunga api je..tapi bila ada mercun ganas sikit baru gua tunjuk hero..kah kah kah..gua rasa zaman last sekali gua beli mercun area darjah 5..sebab darjah 6 gua main orang punya mercun..jimat sikit..

Trend

gua tengok kat fesbuk sekarang,bersepah keladak budak-budak letak "ucapan" kat info..gua malas nak cerita banyak..gua kopicat je..


Sunday, July 31, 2011

Puasa 2

semalam gua dah cerita pasal gua puasa dulu-dulu..ada lagi gua nak tambah sikit..tak elok kalau gua cerita separuh je rasanya..okay,kali nie pasal puasa jugak..tapi bila gua dah besar sikit..umur dalam 9-11 tahun..macam biasa,pertandingan puasa peringkat adik-beradik masih diteruskan..peserta masih sama,hadiah masih sama dan penganjur pun masih sama..

Saturday, July 30, 2011

Puasa

Beberapa lagi hari nak masuk bulan puasa ni..gua syak mesti ramai tak ganti puasa lagi nie..kah kah kah..korang buatlah apa yang patut supaya terganti puasa tu..peduli apa gua,bukan gua punya hal..gua malas nak cerita pasal masa hadapan sekarang,gua tiba-tiba teringat pasal gua puasa dulu-dulu..adalah lebih kurang 10 tahun lepas.
pakcik nie dulu gua tak kenal pun sapa..sekarang nie nama dia err errr errrr..

Tuesday, July 26, 2011

Dua Kerja

sekarang gua nak ajar lu orang buat dua kerja dalam satu masa..bukan semua orang mampu buat..teknik ini khusus untuk ulat buku & pelajar sekolah menengah yang baru nak belajar membaca.


Saturday, July 23, 2011

Seharian Bersama Mereka

agak lama sejak kali terakhir berjumpa..gua rasa kalau tak dapat jumpa lagi,mau lu orang tengok gua dekat tanjung rambutan dah..mana boleh lama lama tak jumpa!rindu tahu!eh,lu orang tahu gua jumpa sape?nie haa..
gambar sebegini memang trademark kami..kah kah kah

Sunday, July 17, 2011

Bosan

inilah benda gua buat bila gua bosan.

Thursday, July 7, 2011

Tuesday, July 5, 2011

Gemuk

jarang gua update sekarang..tak tahu kenapa..sibuk fikir masa depan gamaknya..tapi takpe,janji gua update jugak..mungkin ada reader gua yang datangnya dari blog si pingu ini..dia bahan gua kat blog dia?cisss..takpe,gua ini memang bersabar orangnya..sebab tu gua dapat anugerah budak paling bersabar di taman gua..hahaha

Friday, July 1, 2011

sugar glider 1 happy family

okay..gua bela sugar glider baru lagi..tak silap gua beli KJ lepas raya 2010..2 bulan lepas tu gua beli TJ..seronok bagai dorang main dalam cage..tup tup!KJ dah pregnant..&& sekarang dah ada twin female joey!
KJ&TJ

Saturday, June 25, 2011

Dota

dah lama gua tak main..tapi sejak masuk uitm nie..rancak pulak gua tengok scene dota nie..baru sebulan dekat uitm,dah ada tournament dota dekat uitm..gua biasa-biasa je..tak lah join..sebab nanti kalah..baik duit yuran masuk tu gua bawak pergi dewan makan,gua letak bihun dekat pinggan dan gua makan sambil sengih-sengih..

Saturday, June 18, 2011

kurung

okay..ini pertama kali gua update dari dalam hutan..gua rasa bangga juga sebab dapat internet walaupun dalam hutan..haha..yang gua nak cerita bukanlah pasal gua terkurung disini..bukan juga pasal nasi lemak yang harganya mahal disini..tapi gua nak tulis pasal baju kurung sebenarnya..haha..

Friday, June 10, 2011

Kuliah

dah nak masuk 3 minggu gua dekat UiTM,Jengka..nak cakap heaven pun tak sangat..tapi boleh lah setakat nak hidup bahagia sikit..okay,gua punya kod program BM111..dah 2 minggu gua masuk kuliah..

Saturday, May 28, 2011

UiTM dihatiku

gua cadangkan Minggu Destini Siswa(MDS) supaya dibuat selama satu semester mulai tahun hadapan..ramai orang komplen sebab MDS seminggu je..dorang dahagakan MDS..hahahaha..sekian.


Friday, May 20, 2011

ayam

ini ayam.

Thursday, May 19, 2011

artis

tiba-tiba awek gua tanya..

"btw,weh sapa nora elena?"tanya dia dengan penuh curiga.
gua dah agak..nama nora elena penuh dekat wall gua..gua dah syak dia cemburu..

Tuesday, May 17, 2011

Gear

gua rasa masa gua darjah tiga,zaman basikal gear ni baru  nak naik..kira sapa ada basikal gear ni memang orang pandanglah masa tu..gua punya basikal tak power mana masa tu..kalau kena kejar anjing memang gua campak basikal ke semak,gua berlari balik..

Sunday, May 15, 2011

2026

sudah 4 tahun sejak gua kehilangan seorang kawan..luluh hati gua masa dapat tahu berita sedih tu..tapi setelah gua dah add beberapa kawan baru dekat facebook..hati gua dah terubat..lagipun tahun ni ada reunion sekolah lama gua..sekolah smk sulaiman..itu nama masa gua bersekolah dekat situ..sekarang dah tukar nama..jadi sulaiman academy..pui,sumpah tak sedap nama tu..pengetua dia orang putih ke apa?

Saturday, May 14, 2011

Padam

semalam gua ajak kawan gua gerak kuantan..ada urusan seri paduka baginda..urusan selama 20 minit je..lebihan minit yang lain kita orang lepak kat east coast mall..makan makan sikit..minum minum banyak..lepas tu saja lepak teluk cempedak..gua ingat gua nak layan angin laut..tapi sikit angin pun takde..gua punya kentut lagi berangin itu jam..

  

Wednesday, May 11, 2011

Gam Kanji

11 tahun lepas gam kanji cukup ngam dengan gua..hari-hari gua main..tak kira lah dekat mana..dekat sekolah main..dekat rumah main..ada sekali sebelum gua tido pun gua main..skill yang best masa tu,gua letak gam tu dekat tangan lepas tu gua cantumkan tangan gua..gua main tarik-tarik tangan gua..masa tu imaginasi macam alex ferguson susun strategi 4-4-2..nak dijadikan cerita,

ini rupanya gam kanji tu..(gua pinjam gambar)

Tuesday, May 10, 2011

kumulus dan nimbus

sedar sedar gua sedar gua dekat klia..gua pergi kat mesin self check in tu,gua tekan-tekan skrinnya..berdebar jugak gua guna barang berteknologi ni..kat kampung,gua tekan-tekan belakang badan pakcik gua je..tet tot tet tot,keluar tiket kapal terbang dekat mesin tu..gua ambil..tengok gua dapat tempat duduk 20A..tepi tingkap..macam best..dapat tengok awan..


Wednesday, May 4, 2011

Jersey

tup..tup..gua,saffuan anuar,firdaus alviano,aliff akhmal dah berada dekat setiawangsa..hairan..tapi gua layan je..terus cari tempat parking kereta,melintas jalan,duduk minum di seri maya..terus bertambah lagi ahli yang lepak dengan gua..emaaibrahim,neena banquek,daus,"form6"(gua lupa pulak nama lu)..takpe,gua masih layan..sedut shisha perisa campuran buah beberapa kali..gua hembus..bermain dengan asap..

Sunday, May 1, 2011

2022

pssssst..kedengaran bunyi gas karbon dioksida yang gua hembuskan.."zaman ini,harap sahaja maju..tapi kebersihan udara tidak dijaga"herdik gua perlahan..nasib baik badan gua masih mantap dan berfungsi dengan jayanya..tidak perlu ubatan farmasi mahupun dukun asli..dengan berbekalkan umur gua yang baru sahaja singgah di nombor 29,impian yang pernah gua ungkapkan semasa gua masih berhingus kuning sudah tercapai..

Friday, April 29, 2011

ais di piramid

jantung gua berdegup laju,entah macam mana..kali ini gua sedar-sedar gua dah ada dekat piramid..sunway piramid..ini saja piramid yang gua mampu sampai setakat ini..status kewangan gua menyebabkan piramid di mesir gua tak sampai lagi..tapi takpe,sebab gua nak cerita benda lain sebenarnya..hahaha

Tuesday, April 26, 2011

Cikgu

lepas gua spm,ramai jugak budak-budak yang sama gua minta nak masuk maktab dan UPSI..gua memang tak lah kan..memang jauh sekali bagi gua nak jadi seorang cikgu..risau ada pulak anak orang yang gua ajar jadi tak berguna nanti..gua bukannya nak jadi macam cikgu shida tu..