Followers

Wednesday, December 1, 2010

Additional Mathematics Pembunuh Nombor 1 Negara

Ouh,mentang-mentang harinie baru habis paper add math..nak tulis entry pasal add math terus..hehe..bagi aku add math adalah subject paling killer sekali..tak tipu..tak pernah lagi aku belajar apa-apa subjek yang sesusah nie..soalan alahai pendek gila..ayat soalan tu adalah panjang 4.5cm je..tapi jalan kira jawapan penuh 1 muka surat..kat sini dah nampak tak adil kan?soalan pendek patutnya jawapan lagi pendek..baru fair & lovely..HAHA
itu baru dari segi kepanjangan soalan..belum lagi tahap cipan kesusahannya..kalau belajar basic math mesti ada nombor untuk ditambah tolak..tapi untuk add math..bagi menambah ramuannya..ianya mempunyai nombor+algebra+equation+x+y+m+++++...malas lah aku nak tulis pepanjang..kang buto mato korang baca..HAHA..sepatutnya lah,add math nie mudah..macam gambar bawah nie..hehe
lagi satu yang aku rasa memang wajib ditukar ialah jumlah soalan dalam add math..lebih baik buat 1 paper & ada 5 soalan saja..sebabnya lah,berdasarkan pengalaman & testimoni calon..tak pernah pun ada orang buat semua soalan..lebih banyak tempat kosong daripada jawapan..banyak lukisan mural yang cute-cute di kertas jawapan..kalau buat 5 soalan je..kertas jimat..ink printer tak bazir..mesti buat semua soalan lah..tapi masa bagi lah 3 jam..HAHAHA

tetapi semua tu terletak pada diri masing-masing..aku just nak bagi nasihat kat orang yang masih bersekolah tahun hadapan..lebih-lebih lagi kepada menengah atas..yang baru nak masuk form 4 tu..better pilih kelas ikot kemampuan lerr..kalau ikot hati mati..tak top mana pun masok science streams kalau tak dapat kejar subject..baik korang masok kelas memasak..HAHA..kalau rasa nak berjinak-jinak dengan add math..pergilah memohon kelas sains tahu..sekali masuk tiada jalan keluar..HAHAHA..btw,dah masuk bulan december nie..jangan lupa beli baju sekolah..banyak promosi..  :)

*add math actually is easy as ass!

15 comments:

Fyzal said...

itu baru add math.. dekat kolej lama aku, aku belaja pure math yg lagi sial dr add math.

~ ReD ~ said...

ms form 4 dulu, asal test Add Math je 1 kelas FAIL! haha

alhamdulillah bila naik form 5 asal exam Add Math je mesti A :D

ReJaM© said...

Nanti ko dah masuk matrik baru ko tau langit tinggi rendah!
Add math tu basic je utk math tulen kat matrik ha ha ha...
Apa pun selamat maju jaya dik...

MiLo SuaM

ciKeju said...

haha..
sumpah tak nak masuk matrik..
aku tak suka nombor..tapi suka duit..HAHAHHA
:)

Hariz said...

Usaha tangga kejayaan :) dnt worry

http://profhariz.com

paskal_garuda said...

Add Math ngan Kalkulus rasanyer Kalkulus lagi susah...sampai nak kena hafal 18 teknik kamiran...adus!!!

cik zaza said...

waahhh!add math!..
my fav subjek masa skola dulu..hehe

ezzyra said...

hahaha...add math mmg ssh...tp pasni akn jmpa yg lg ssah...klo sy...ambik digital electronik...klo kt gmbr atas 2...1+1=3 kan...klo dgit... 1+1=0 naik atas 1 a.k.a. 10...hahaha...

..hizamirahim.. said...

add math ah best.
XD
mencabar kepala hotak.

Adha said...

tadi aq x pekse..x amik pun add math..susah ke..?

Faezah Hannah Al Baj said...

i dpt result add math A1 dlm spm..tapi masuk u xbelaja math calculus bagai pon..belaja islamic studies la pulak kn..out of field dh..hihi~

Yana said...

hahaha.. add math dh jd kenangan.. skrg ni bljr calculus lg gilak tahu, huaaaa.. :)

ciKeju said...

sumpah tak nak amek bab2 pengiraan kat U nati..AHAHA
;)

muneka said...

hoi kau...knp mst nak tulis entry nie haa????eishhhh...haha..

mzhany said...

addmath? woooo