Followers

Saturday, October 23, 2010

Tutorial:Cara Cipta QR Code

dalam post yang lepas..aku ada tunjuk macam mana nak 'baca' QR Code..tengok sini kalau terlepas..okay..sekarang kauu orang hanya perlu pergi ke encik Google dan taip 'QR-Code Generator'..klik link atas sekali dan akan tersembul gambar macam bawah ini..
dah keluar macam tu..korang boleh pilih nak buat code tu macam mana..nak letak gambar ke atau text atau number telepon..ikot suka kauu orang lahh..


bila dah siap tulis apa yang nak ditulis..tekan generate!klik it!
nampak tak?dah keluar dah code tu..then,kauu orang bolehh lahh save tak pun just copy HTML code tuu..

*enjoy with your QR-Code guys!