Followers

Wednesday, October 6, 2010

Ini Bukan Bahasa Sanskrit

okay..past few days aku baca blog obe ..adalah pasal QR code nie..dye post code nie..nasib baik lahh aku pernah ingat camana nak decode benda nieh..hehe..aku pun decode lahh..nak tau ape maksud dye..korang decode sendiri dye punye code..rahsia tu tau..haha..aku tolong tunjukkan cara macam mana nak decode..
qrcode
tengok pun dah pening kepala kan..kalau korang perasaan..code nie biasanya ada kat kotak..contoh cam kotak komputer..cube belek-belek..okay..senang je cara nak decode benda nie..first korang search kat google zxing decoder online..klik link atas sekali..

then akan keluar macam bawah nie..
korang just masukkan url code tu ataupun upload gambar code tu..then,submit..tak sampai 2saat akan keluar maksud code tu..[itupun kalau internet lajuu lahh]haha
code
qrcode
maksud
maksud code atas tadi tu " saya lapar "..okay,faham macam mana caranya??sekarang korang try decode gmbr yang atas sekali tuu..

*gudluck guys!




5 comments:

baincardin said...

"saya lapar"

mmg kalo belek betul² mmg nampak cam seekor raksasa bermata 3 tgh kelaparan. hehee....^_^'

thank you for sharing!

ciKeju said...

hehe
wlcme
=)

jojo said...

yang pertame 2 cikeju.blogspot.com

Black_roses92 said...

haha...macam2 la bahasa ye..coding ni..

ciKeju said...

@jojo:sekian lama aku tunggu kauu...

@roses:yeap