Followers

Sunday, October 24, 2010

2-3 tahun lepas

beberapa dekad yang lalu..oops!terlalu metaphor..okay,2-3 tahun yang lepas,social networking baru mencanak popular..iyee ker?(suara cam dalam cerita caphalrela)haha..tak percaya?dulu mula-mula yang popular ialah friendster..tetapi akibat friendster memang tak best..so dye pun down..haha..lepas tu naik pulakk myspace..bertahan agak lama jugakk myspace nie..aku pun tergolong dalam golongan ruangan tu..haha..so jom cerita pasal myspace yang dah tak berapa nak popular nie..
tagline yang berjaya menarik perhatian manusia dulu kala..aku pernah lahh add-add orang sampai jadi 4k lebih kawan..banyak siot..tapi sume tak kenal..haha..macam-macam jenis orang ada..yang lelaki dok komen-komen awek guna bahase rojak..gambar sume nak hot-hot je..(bajet anak datok lahh tuu)..yang perempuan lak,komen nak best je..tak layanlahh bahasa melayu nie..gambar nak muncung saja..(bajet model lah)..hahaha..itu baru part tu..banyak lagi kes-kes terpencil masa zaman myspace nie..nak cerita semua panjang sangat..korang bukan rajin pun nak baca..haha
gambar muncung nie terbaekk

lepas tu,mark suckerberg..haha.cipta social networking yang bagai magnet menarik orang..tua,muda,remaja,nenek,atuk,baby,moyang pun semua sign up fb nie..memang power dye punye magnet..mempengaruhi dunia..fenomena cakerawala alam nie memang dasat 13..haha..so,sekarang aku rasa memang fb yang konker dunia nie..semua orang nak ada fb..aku pun ada..(jangan malu-malu nak add..haha)

*do use social networking for benefits..

1 comment:

Encik Tikus said...

aku pun ada facebook. ha ha ha