Followers

Sunday, October 31, 2010

F.R.I.E.N.D.S [episode 1]

in 2/3 weeks time,school gonna be over..yaa..this year, time was fast as flash!didnt really know why its was faster than ever..but its okayy..dont want to talk about time..just wanna talk bout friends..this year im a freshman in 5Cyber class..as today,it is nearly a year i have been know my classmates..they are awesome!lets find out why they are awesome!

Monday, October 25, 2010

Signboard Maut...

hiyakk!signboard nie aku jumpe kat Janda Baik,Bentong..ayatnya membawa mautt..haha


Untuk Penyokong Liverpool

penaja baru liverpool..hahaha..LOL!

Sunday, October 24, 2010

2-3 tahun lepas

beberapa dekad yang lalu..oops!terlalu metaphor..okay,2-3 tahun yang lepas,social networking baru mencanak popular..iyee ker?(suara cam dalam cerita caphalrela)haha..tak percaya?dulu mula-mula yang popular ialah friendster..tetapi akibat friendster memang tak best..so dye pun down..haha..lepas tu naik pulakk myspace..bertahan agak lama jugakk myspace nie..aku pun tergolong dalam golongan ruangan tu..haha..so jom cerita pasal myspace yang dah tak berapa nak popular nie..

Saturday, October 23, 2010

Tutorial:Cara Cipta QR Code

dalam post yang lepas..aku ada tunjuk macam mana nak 'baca' QR Code..tengok sini kalau terlepas..okay..sekarang kauu orang hanya perlu pergi ke encik Google dan taip 'QR-Code Generator'..klik link atas sekali dan akan tersembul gambar macam bawah ini..

Monday, October 18, 2010

Saturday, October 16, 2010

Super Marshmallow!

hello guys!kinda busy this month..maybe the ultimate busy ever this year..haha..spm just around the corner..keep revising books and revising myself..well,thats just a normal student acting last minute..i think since our superior seniors,study last minute was so famous among them..maybe nowadays kids like me just acting the same..ahhh!crap!im not going to write about this..haha..lets talk about food guys!to be more details,lets talk bout marshmallow..ahh..i know just now you all just melt when hearing that marshmallow words..

Monday, October 11, 2010

Terjun Terjun Si Air Terjun

hey fellas!sabtu lepas pergi jungle trekking..bestt gila siot..haha..okay,lokasi air terjun tu dekat Janda Baik,Bentong..air terjun 7 tingkat siot..lebih kurang 45minit dari gombak & 35minit dari Bentong..kite orang bertolak pagi lahh jugakk..kata nak sampai awal..hehe
motor Stromberg!

Sunday, October 10, 2010

Outing Dengan KJ

yea!bawak KJ jalan-jalan lagi..best!tapi kalau orang nampak mesti pelik..apa tu??apa tu??susah jugakk nak jawab nie..kang cakap sugar glider tak faham..nama melayu ape ehh?gula ngesot??hehe..dorang mesti cakap nie spesis tupai..kalau aku ckp nie spesis kanggaru kang tak percaya lakk..hehe..sebab sugar glider ada pouch sama cam kanggaru..ape-ape pun..jom layan gambar bawah nie..

Saturday, October 9, 2010

Cek Nuffnang Dah Sampai!

Alhamdulillah..kalau ada rezeki tak kemana..usaha aku berblogging sejak awal tahun nie akhirnya terbayar..dulu pun macam nak tak nak je percaya kat internet nie..yelahh kan,dengar orang boleh buat duit ribu-ribu dari internet je..pelik jugakk..nasib baik jumpa jugak jalan mencari rezeki kat internet nie..boleh lah buat duit sampingan..

Friday, October 8, 2010

PMR Candidates

special entry just for the PMR candidates..yaa,i know right now all these fellas are counting for their "merdeka"..please control all your emotion and listen to my story kids..dont get too excited counting your days..

Thursday, October 7, 2010

Sejarah Telah Berubah

warning!entry nie mengandungi sedikit kesedihan & kegembiraan..harap kamu menjaga emosi masing-masing..hehe..yaa!harinie hari bersejarah buat aku..mungkin tidak masuk world record mahupun luncai emas record..tapi ianya tercatat dalam sejarah hidup aku..tak pernah-pernah aku dapat A untuk subjek sejarah..tapi dengan sedikit usaha,alhamdulillah akhirnya aku berjaya!!

Wednesday, October 6, 2010

Ini Bukan Bahasa Sanskrit

okay..past few days aku baca blog obe ..adalah pasal QR code nie..dye post code nie..nasib baik lahh aku pernah ingat camana nak decode benda nieh..hehe..aku pun decode lahh..nak tau ape maksud dye..korang decode sendiri dye punye code..rahsia tu tau..haha..aku tolong tunjukkan cara macam mana nak decode..
qrcode

Tuesday, October 5, 2010

Sepetang Bersama Si KJ

Harinie hari ke-8 aku bersama KJ..aku bawak dye pegi jalan-jalan kat mutiara height..dalam proses bonding lagi..dah nampak kejinakan KJ bersama aku..hehe..tengok lahh gambar-gambar bawah nie yaw!enjoy!

Sunday, October 3, 2010

Dunia Akhir Zaman [video]

kat sini aku nak kongsikan video mengenai akhir zaman..sila luangkan masa korang tonton video nie..tak rugi pun..sumpah tak rugi..semoga dakwah kecil aku nie diterima Allah S.W.T..


Saturday, October 2, 2010

Masked Rider Hero Kanak-Kanak?

sape pernah tengok masked rider??saya!saye!caye!sy!sye!..begitulah riuhnya tadika kemas sensonic apabila guru tadika mereka bertanyakan soalan demikian..jangan pelik kalau cikgu tanya macam tu..sebab sekarang pun dah ade cikgu yang katanya "sporting" dengan video clipnya di youtube..huhuhu..dah melalut pulak..sebenarnya nak cerita pasal kamen rider @ masked rider..sama tak dorang tu??aku tak tahu pun..sebab tak tahulahh..hehe
inikah masked rider??

Sugar Glider a.k.a KJ

aku dalam bonding process dengan KJ aku nieh..maybe take time skit..so jom tengok gmbar2 nieh..