Followers

Saturday, September 4, 2010

Kelahiran & Kematian

cerita sedih nie babe..sob..sob..amek mood kejap..okay..1/9/2010 haritu aku tgk hamster aku beranak..setelah 3 bulan dye bermadu kasih..dapat jugaklah sekor cahaye mata..kecik siot anak dye..wane merah tanpa bulu lagi..kire aku berbangga laa jugak hamster aku beranak..heee..tapi.....
tapi tu laa pasal..aku balek je tadi..tengok-tengok tak nampak dah anak dye..aku selak-selak habuk kayu tu..jumpe dah keras skit dahh anak hamster tu..tak tahu lahh bila matinya..aku sedih..aku da pergi buat report polis sebab aku anggap nie satu kes pembunuhan..haha..takde lahh..nak sedih sangat pun tak guna..so aku teruskan kehidupan..bye-bye hammy!semoga tenang kau disana.........


*ibu dye muda lagi..tak de experience kot..

8 comments:

Hizami Rahim said...

tu la.
kesian.
ibu die kahwin muda ke?
erk.

@ku d! sin!e said...

kesian nye ibu nye...

YAT@e-one said...

Salam bro , aku dah byk experience pasal hamster,tikus putih,sugar glider,kucing...& mcm2 lg. Cthnyer kalu hamster/tikus putih, bila diorang beranak, tolong asingkan anak2 & ibu nye dgn si jantan lain. Bila nampak jer hamster tu dah beranak, cepat2 alihkan jantan dari sangkar tu. Cari sangkar sementara untuk si jantan. Sebabnya, si jantan akan makan anak2 tu..sbb mungkin itu adalah saingan dia. Mmg banyak kes hamster/tikus/kucing or yg sama waktu dgnya akan makan anak2 nya...kesian tau bila kita tgk anak hamster di lapah mcm makanan... sedih bila kita tgk sendiri. ...so, singgah2 la blog sayer yek.....

Lizzie Yasmin said...

alo ciannyer... tak per.. pesan kt ibu dia "can try more nxt time... " hehehe

ciKeju said...

:)

YAT@e-one said...

cikeju...pasaran sugar glider dlm rm300 for male & rm380 for female...itu harga kat petshop. Tapi kau nak yg murah, saya ada kawan yg memang jual sugarglider & foods dia... Kwn sy jual bawah rm300. Jinak2 dan bole pilih. kalu nak bole contact2 sayer...kumpul duit dan cari info mcmana nak pelihara sugar glider...kalu dah ada $ & info. , baru saya temankan beli...heheheheheh... I LOVE PETS!

Hani Shah said...

waa ur 1st time bela ham hams eh?
robo hamster ek :)
just like YAT@e-one said, kne asingkan ibu hams tu dr jantan lain.. then xleh kaco dia dalam 1week, except nk bg mkn or refill air..
i got winter dwarf hams here ;)

Hani Shah said...

yaka? but my fren bela robo jugak.. ok je.. maybe u kne slalu pegang2 dia, bwa dia main2 sma kot..
my hams dlu cmtu gak.. asyik gigit jari je kalo nak pegang dorg.. now dah mnja siap tido kat bahu lagi ;) best je