Followers

Thursday, September 30, 2010

MALAS

MALAS

Tuesday, September 28, 2010

ciKeju Lelaki Atau Perempuan

salam..aku mula buat blog nie dalam tahun lepas..tapi tak berapa aktif time tu..sampailah awal tahun nie..aku dah mula warm up kan badan nak berblogging nie..url blog nie kalau korang perasan namenya cikeju.blogspot.com..dah ramai dah bertanya dari awal tahun tu,kenape cikeju??tapi gambar lelaki..kekadang ade je yang tinggal note kat shoutbox tu.."laa..ingatkan perempuan tadi"..okay,jom ikot aku perjelaskan kenapa cikeju..

Sunday, September 26, 2010

Aku Ambil Anak Angkat

okay..dah lama tak menulis..so,agak susah untuk menekan keyboard ini..hehe..hari sabtu lepas aku & keluarga pergilahh ke seremban..pakcik aku buat open house..biasanya aku memang tak suka ikot pergi sana sini..letih badan je..haha..tapi,,ada benda yang membuatkan aku paling excited tahap ungka nak ikot..memang dah lama dah aku plan..duit pun berusaha gigih aku cari..haha..survey sana survey sini..memang aku buat research menyeluruh lahh pasal mende nie..sampai boleh dibagi pangkat profesor kat aku nie..haha
~sekadar gambar hiasan~

Saturday, September 25, 2010

ustaz kazim elias-warna hati remaja

disebabkan aku telah ketagih mendengar ceramah-ceramah ustaz nie..jadi aku nak tolong sebarkan..semoga semua orang mendapat manfaat..terimalah dakwah kecil aku nie..


Wednesday, September 22, 2010

6 Golongan yang Jangan Dijadikan Isteri

aku semenjak dua menjak nie memang tertarik dengan ustaz mohd kazim elias nie..dye bagi ceramah sempoi je..tapi banyak makna..tak tension langsung dengar ceramah dye..video bawah nie ceramah yang terbaru kot..sebab baru lagi..hehe..do enjoy!

Tuesday, September 21, 2010

Fashion Untuk Wanita Islam

Assalamuailaikum..harinie saja nak cerita pasal fashion-fashion nieh..bukan apa,daripada aku pergi ke bukit bintang tengok orang islam kita nie berfashion extreme sangat..boleh bergegar pintu iman kalau tengok..aku rasa dalam 20 tahun lagi kompem ada yang jalan pakai bikini saja..apalah salahnya pakai sopan sikit..ingat bila sebut pakai sopan je..kena pakai jubah..tutup muka..tak payah pun takpe..tu orang arab biasalah macam tu..memang terjaga..

Friday, September 17, 2010

Konvoi Raya 2010

selamat hari raya lagi!haha..raya tak habis lagi..tahun nie last raya masa sekolah..tahun depan dah tak sekolah..yehuuu..haha..okay..baru-baru nie budak-budak sekolah nie ada buat konvoi raya..agak ramai jugaklah yang pergi..ada dalam 20 biji motor & 2 biji kereta..okay lahh bagi budak sekolah..hahhaha..tak jauh mana pun pergi..just dari Bentong>>Mempaga>>Sertik>>Janda Baik>>Bentong...satu hari je sume habis..hehe
Petronas Batu 1

Saturday, September 11, 2010

Hari Raya Aidilfitri 2010 [raya pertama]

salam..okay..firstly aku nak minta maaf kepada sesiapa yang pernah baca blog hingusan aku nie..mana tahu kalau ada tersalah tulis,terkasar bahasa..minta dimaafkan lahh ea..tak lupe juga kepada kawan-kawan sekolah,cikgu-mikgu,kerani,pakguard..ex-sktf,ex-skbp,ex-smtskl & smks..saya minta maaf di hari yang mulia ini..selamat hari raya.. 0-0..raya pertama nie macam biasa lahh..happening..tapi bagi aku tak sangat..sebab aku SPM tahun nie..lepas abis cuti nie..da start trial..agak sibuk sekarang..doa-doakan lah aku berjaya..bawah nie antara gambar raya pertama.. :D

Saturday, September 4, 2010

Kelahiran & Kematian

cerita sedih nie babe..sob..sob..amek mood kejap..okay..1/9/2010 haritu aku tgk hamster aku beranak..setelah 3 bulan dye bermadu kasih..dapat jugaklah sekor cahaye mata..kecik siot anak dye..wane merah tanpa bulu lagi..kire aku berbangga laa jugak hamster aku beranak..heee..tapi.....