Followers

Monday, August 9, 2010

Usaha Yang Tidak Sia-Sia

okay..aku rasa aku akan busy sampai ke akhir tahun kot..tapi blog tetap update..cuma kurang sikit kot..yelahh..tak lama dahh nak SPM nie..hehe..entry kali nie aku nak cerita pasal majalah sekolah..haa..ape pasal dengan majalah sekolah..kita pegi lebih detail lagi,actuallynya pasal design page kelas..
memang panjang cerita pasal aku design page class nie..banyak kerenah..okay,,mula-mula sekali teacher aku bagi tau bowt page class nie..boleh design sendiri..so kelas aku menjadi teruja lahh..& aku menjadi mangsa keadaan..haha..takpe-takpe..sambil tolong design nie..boleh gak upgrade skill aku..hehe..first design aku buat makan masa 3 jam jugaklahh..tapi cam serabot sikit..
design pertama
aku tengok pun naik serabut..haha..so aku engat nak buat design satu lagi..okay,buat lahh..hari khamis malam aku buat..start pukul 12 malam..ketung-ketang-ketung-ketang..pukul 3 pagi siap..mata aku da naik lebamm buat..haha..TIBA-TIBA masa aku nak save tu..komputer cam stuck & photoshop aku not responding..damn!aku da cuak gak..letih aku buat tak kan nak ilang camtu..dah laa xsave lagi..tapi,,apakan daya..data tu hilang camtu je..aku pun tergamam,terdiam,tergeram & tertidur..
sempat aku save screenshot sebelum mende nie ilang di dunia ini..hahaha
argghhh..aku geram+sakit ati..haha..da laa nak kene submit cepat mende nie..aku mintak kat teacher aku hantar ari isnin..nasib baik "kowtim"..aku kena buat balik..yes..AGAIN!haha..kali nie amek gak 3 jam lebih..tapi aku lebih berhati-hati kali nie..aku buat step by step..& aku save tiap kali aku suka..haha..
sebelas step menuju kejayaan..haha
dah sampai ke step 11..aku pun berteriak horey!akhirnya..haha..berbaloi-baloi usaha aku nie..hehe..bawah nie design yang tetap..kawan-kawan!ini saja yang mampu saya buat..haha
*pengajaran kat sini..janganlah mudah putus asa..kalau xboleh jugak..amek aku sebagai contoh...ahhahaha
=)

4 comments:

IkaAR said...

naah jejak akak ni!!!!!!

Nadira Nasarauddin said...

dik! gud lak spm :)

Nadira Nasarauddin said...

dik! gud lak spm :)

baincardin said...

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak :)