Followers

Monday, July 26, 2010

Saturday Night

salam..last saturday aku pergi melawat ayoi kat hospital bentong..katanya disuspek denggi..moga hang cepat semboh no..hehe..then balik-balik rumah,family aku ajak pergi KL..argghh..tergendala plan awal..aku pun pergi jela ikot..actuallynya pergi nak kemas rumah ayah aku kt subang jaya..pindah rumah baru..then,pergi berjalan ke empire subang jaya & subang parade..
kat google pun takde gmbr yang lawa skit..gmbr nie je..haha
empire subang jaya nie baru bukak..baru lagi,,bau kedai lagi orang kata..haha..&& banyak butik-butik ape sume lahh..then pergi lahh ke subang parade..tengah jalan-jalan,aku nampak kedai al-ikhsan..masuk survey-survey kasut futsal..fulamak!terbeliak mata tengok..mata aku tertembak ke kasut Nike5 T3..waaa..nak beli..nak beli..
Nike5 T-3
tak cakap banyak aku mintak brader tu  saiz 8.5..nak try dulu..dye pun laju pergi cari..then dye datang dye cakap.."pattern nie saiz paling besar tinggal saiz 7.5 je"..dalam hati aku..adoii..ape punye kedai lahh..takde stok ker..dengan muke berlagak aku jawab "ouh..takpe..terima kasih ehh"..aku pun terus keluar..aku tengok directory kat subang parade tu ada tunjuk butik Nike..lantas aku panggil mak aku ajak pergi situ..haha..

sampai butik Nike tu terus je mata aku menangkap kasut Nike5 T3 tu..wahh..ade can nie nak beli..dalam hati je cakap tu..tak cakap banyak jugaklah aku time tu..mintak terus saiz 8.5 dan ke atas..macam tadi jugak..brader situ pergi cari & datang sambil berkata"saiz 8 lahh yang paling besar..yang lain habis"..time tu aku rasa cam nak bakar kedai dye..nasib tak jumpe kotak mancis je..

aku kebingunan..kehampaan..cehh!then ternampak kasut Nike5 T1 kat situ..dalam hati aku berkata.."beli yang nie jelahh..tapi kawan aku ada pakai dahh..aduhh..arghh..lantak lahh..kat dunie nie ada 7.3million orang yang pakai gak.." kalau nak yang lain kena custom made ar kan..hahaha...okay,kali nie aku mintak saiz 8.5..ade..nasib baik..tapi tak muat..haha..mintak saiz 9 & 9.5..saiz 9 oke da..tapi cam ketat..nak pakai lama..so aku amek saiz 9.5..lama skit boleh pakai..&& tanpa cakap banyak jugakk..aku hulur je kasut tu kat mak aku..sambil buat muka tak malu..hahaaha
sambil muka berbangga kerana ada kasut baru..aku terhutang budi dengan mak aku..terima kasih mak..hehe..okay..hari dah malam..dah makan apa semua..ayah aku ajak tengok team dye training futsal..sebab next week dorang ade tournament antara batch masa sekolah dulu..so aku pun follow lahh..sambil nak rasmikan kasut nieh..haha..pergi ke Subang Jaya Sport Planet pukul 9..aku dengan muka selamba join je dorang main..hehe..
sports planet subang jaya..
price rate:
boleh miskon kalau hari-hari main

menggunakan ilmu matematik yang aku ada..ada lebih kurang 10 gelanggang futsal kat situ..walaweh..kalau sejam RM200 & semua penuh..bayangkan sendiri berapa banyak untung..waaaaaa...

*panjang pulak entry kali nie..wakaka


2 comments:

saya_arief said...

lawa la kasut..
bile nk wat friendly..??
huhu,

ciKeju said...

hehe
nk frendly bile2 boleh..hehe