Followers

Thursday, July 29, 2010

Kenangan Dulu-Dulu

Salam..jom kita mengimbau kenangan dulu-dulu jap..okay,kita balik kepada kenangan zaman tengok kartun..haa..seronok..series tak tipu..kartun memang best..apa entah ramuan yang sedap sangat kat cerita kartun aku pun tak tahu..tapi aku ketagih tengok kartun dulu-dulu..haha..

Power Rangers
cerita nie walaupun dye betul..tapi aku anggap cam cerita kartun jelahh..haha..dulu masa power rangers mighty morphin aku selalu tengok..siaran dye kalau tak silap aku kat TV2 & waktu petang..fuhh..semangat gila tengok time tu..kalau kat sekolah,mula lahh nak pilih karakter masing2..yang pasti aku cop warne merah!
Dragon Ball
cerita nie memang faveret sepanjang zaman..memang cerita lain tak leh kalah kan cerita dragon ball bagi aku..hagemaru pun di belakang dragon ball..haha..aku ingat lagi,dulu bila weekend je sanggup bangun pagi-pagi semata-mata nak tengok cerita nieh,,pukul 9 dah bangun nak tengok kat TV2..tapi cerita setengah jam je..memang tak puas hati..so,tiap-tiap minggu lahh camtu keadaannya..aku siap beli lagi manga dragon ball..nak baca jugak walaupun dah tahu keluar kat tv..

Digimon
digimon pun best jugak..selalu kuar kat NTV7..aku suke..haha..part bila dorang evolve tu sangat best..aku rase yang aku engat 'garurumon' je kot..haha..yang pasti kredit hp mak aku habis sebab aku selamba mesej pertandingan untuk digimon kat ntv7 tulahh..mana tak nya,kalau menang dapat PS2..time tu PS2 masih panas lagi..hehe
nie baru sikit nieh..haha.tak masuk lagi cerita sailormoon,cardcaptor sakura,pokemon & macam-macam lagi..kalau ada rezeki,aku sambung lagi..hehe

*baru last week aku dengan kawan-kawan aku cerita pasal kartun2 nie kat sekolah..kita orang recall masa zaman kanak-kanak..besssst!

13 comments:

saya_arief said...

huhu..
power rangers the best..
:D

tiha said...

i love all this kartun........hahaha^___^

Berita terbaru dari blog saya

seimbas lalu orientasi
Release and shops
Songs : Maher Zain feat Irf - Allahi Allah Kiya Karo

elmo blurb said...

suke gak dragon balls tapi time tu kan, salormoon pukul 9.00, dragon ball pukul 9.30 pagi.. haa kene bangun awal... wuu~

fzikuz said...

ya2.. sgt sronok mse tu..
ahahah..
mmg lh best jd bdak2 ni kn..
tu x citer psal permainn mse kecik ag.. Aih, mmg pnuh knangan manis r.. ^_^

suhaisweet said...

Nice entry friend..visit if u free ekh..;D

TTT said...

kite suke dragonball mase die kecik2 :D

ayaa alyy said...

cartoon dlu je best. skg mcm x best jep :P

H Y D E said...

pawa rengers...haha

skrg suma dah tua2...tgk balik muka jason si red rangers 2 pon dah gmok...plakon rangers kuning plak dah mati...

nanad said...

saye suka spongebob squarepants..
bole? ;D

baincardin said...

*Jom kongsi info tentang 'Sabar Dalam Al-Quran' :)

ciKeju said...

haha
tu laaa...
zaman dulu saja yang best...hehe

✿ emaxoxo ✿ said...

suka digimon ! ^^

PUPUT said...

wahhh...suka gak ngn power rangers..plg suka zaman tommy yg rambut pjg tu..hensem...sbb dia la akk suka kaler ijo..yeahhh...^_^