Followers

Thursday, July 29, 2010

Kenangan Dulu-Dulu

Salam..jom kita mengimbau kenangan dulu-dulu jap..okay,kita balik kepada kenangan zaman tengok kartun..haa..seronok..series tak tipu..kartun memang best..apa entah ramuan yang sedap sangat kat cerita kartun aku pun tak tahu..tapi aku ketagih tengok kartun dulu-dulu..haha..

Power Rangers
cerita nie walaupun dye betul..tapi aku anggap cam cerita kartun jelahh..haha..dulu masa power rangers mighty morphin aku selalu tengok..siaran dye kalau tak silap aku kat TV2 & waktu petang..fuhh..semangat gila tengok time tu..kalau kat sekolah,mula lahh nak pilih karakter masing2..yang pasti aku cop warne merah!

Wednesday, July 28, 2010

PLKN Siri 8/2011 [siapa dapat?]

PLKN..PLKN..PLKN..perkataan tu nampak macam berhantu je kott..bila orang sebut mesti orang-orang yang terpilih menyumpah-nyumpah tak nakk pergi..kan?tapi bila dengar cerita orang dah balik dari PLKN dorang kata best..mana nak percaya nie?so sapa-sapa yang dah pernah pergi & dapat pergi untuk siri 8/2011 jom share..

Tuesday, July 27, 2010

Cerita Helmet Lagi

okay..hari tu dah tunjuk pasal helmet daft punk kan..ini ada helmet yang agak cool jugak..tapi xboleh lawan lahh itu daft punk..helmet nie takde lagi kat malaysia nie..kalau nak korang beli sticker then buat sendiri..haha

Monday, July 26, 2010

Saturday Night

salam..last saturday aku pergi melawat ayoi kat hospital bentong..katanya disuspek denggi..moga hang cepat semboh no..hehe..then balik-balik rumah,family aku ajak pergi KL..argghh..tergendala plan awal..aku pun pergi jela ikot..actuallynya pergi nak kemas rumah ayah aku kt subang jaya..pindah rumah baru..then,pergi berjalan ke empire subang jaya & subang parade..
kat google pun takde gmbr yang lawa skit..gmbr nie je..haha

Saturday, July 24, 2010

Helmet Daft Punk

salam..harinie aku nk cerita pasal helmet..korang rasa helmet apa paling cantik pernah korang tengok??helmet Arai?helmet KHI?tu je..meh sini aku nak tunjuk helmet paling tersemat habiss..
nie semart ker?

Thursday, July 22, 2010

Kenapa Kanak-Kanak Perlu Diawasi?

okay..korang tahu tak kenapa kanak-kanak perlu diawasi..kat sini aku nak tunjuk gambar je..sebab gambar boleh menceritakan apa sahaja kat korang..hehe..

Tuesday, July 20, 2010

Apakah Maknanya Ini?

salam..okay..hari nie aku just nak share sikit pasal benda nie..benda ape pun aku tak tau..haha..korang bila taip kat google mesti dah ade keluar suggestion google tu kann..kalau 6 bulan lepas masa aku mula-mula aktif berblogging..kalau aku taip nama blog aku..memang sadiss skit..tak keluar pun..tapi akhirnya setelah 6 bulan..penat lelah terbayar jua..hehe
tekan gambar kalau tak percaya..hehe

Monday, July 19, 2010

Dari Bentong Ke Janda Baik

salam..okay..tengahari hari sabtu lepas aku & kekawan pergi ke Kuala Repas,Bentong..pqah jemput datang ke rumah dye sebab ade buat kenduri skit..dengar je kenduri tak dapat den nak lepaskan..haha..tengahari kiteorang pun bertolak pergi ke rumah pqah..dah sampai apa lagi,tak cakap banyak..terus jumpe tuan rumah jap..then,makan..fuhh!lauk sedap tu..daging,perut,ayam!semua aku tibai..haha

Sunday, July 18, 2010

Wavin' Flag - Flood Disaster Version

masa world cup tengah panas haritu mesti ramai da dengar lagu wavin flag kan..haa..ini version terbaru punye wavin' flag..aku jumpe kat youtube..do enjoy it!

Friday, July 16, 2010

Cinta Itu Buta

yaa!cinta itu buta..percaya tak?mesti kurang percaya kan..korang tengok jelahh gambar bawah nie..mesti terkedu..

Thursday, July 15, 2010

Video Panas!

video panas!video panas!video nie baru lagi di upload & masih panas..haha..masih terasa haba yang melekat pada mouse nie tadi..video yang aku paparkan nie berkait dengan kisah malam talentime aku dekat INTI College tu..post yang haritu aku tunjuk gambar je..yang nie video punye..do enjoy!

Tuesday, July 13, 2010

Cara-Cara Memasak Flambe

okay..aku dapat tahu cara masak flambe nie masa kat INTI College..dorang buat demo gakk..ehh..ehh..apa itu flambe?flambe nie masakan perancis..lebih kurang orang perancis punye pisang goreng..maybe KakIna belum lagi tunjuk cara masak nieh..takpe..nati kakina cube ehh..hehe :)

Monday, July 12, 2010

Rombongan Kelas Ke INTI College [Part 8 final]

yea!dah sampai final episode..biasanya happy ending lahh kann..final episode nieh adalah acara penutup..camp kite orang yang diadakan nie akan di tamat kan dengan penuh bergaya..haha
GIMIK!

Sunday, July 11, 2010

Rombongan Kelas Ke INTI College [Part 7]

ya.ya.ya..masih bersiaran langsung dengan episode INTI College nie..hehe..part 7 nieh pendek je..nak cerita pasal lompat & hujan..tak faham?sabar..orang kata gambar boleh menerangkan segalanya..jom tengok-tengok gambar.. :)

Saturday, July 10, 2010

Rombongan Kelas Ke INTI College [Part 6]

sabar!jangan mengeluhh..masih lagi bersambung di episode kali ini..hehe..macam drama lahh pulakk kann..okay..kali nie ceritanya dah sampai hari ahad..pagi2 kena pegi treasure hunt..perghhh..nak bangun pagi tu bagaikan azab..sejuk yang amat..nak sambung tido!haha
semua kusyuk dgr taklimat..btw,,spek mata aku transition ehh..tu sebab dye kaler itam kadang2.. :)

Friday, July 9, 2010

Rombongan Kelas Ke INTI College [Part 5]

okay..kat part nie..ade persembahan kejutan..daripada kami orang lelaki..haha..memang special untuk semua & INTI College..just menyanyi jep..enjoy the pics guys!
lagu pertama bunkface-soldier

Thursday, July 8, 2010

Rombongan Kelas Ke INTI College [Part 4]

salam..jom bersambung lagi cerita nieh..banyak lagi nak cerita nieh..kalo tak cerita nanti rasa rugi pule..heheokay..kebiasaannya kalau pergi camp..mesti ada malam kebudayaan kan kan.masa kat INTI College,depa panggil malam talentime..so,kena kreatif lahh fikir nak bwat ape..team aku datang dengan idea nak buat lakonan..hehe..btw,,nama team aku WAKA-WAKA
perbincangan group

Wednesday, July 7, 2010

Rombongan Kelas Ke INTI College [Part 3]

kita bertemu lagi di episode kali ini..haha..macam cerita masak-masak musim raya pulakk..cakap pasal masak-masak nie..part 3 nie jom kita tengok pasal penyediaan makanan & table..INTI College ajar kita orang macam mana nak set kan table untuk customer..5stars punye setting..
meja yang telah di setkan oleh lecturer INTI College..

Tuesday, July 6, 2010

Rombongan Kelas Ke INTI College [Part 2]

okay..kita sambung ke episode kedua pule..haha..macam drama bersiri pule..episode kali nie pule jom kita tengok aktiviti yang kita orang buat kat INTI College tu..macam biasa,kalau pergi camp memane mesti ade ice breaking kan kan..tak semua orang suka..aku pun tak suka..haha..

Monday, July 5, 2010

Rombongan Kelas Ke INTI College [Part 1]

salam..baru 2 hari aku meninggalkan belog nieh..sudah mula bersawang kembali..cepat betul belog bersawang ehh..kena selalu bersihkan nieh..hehe..okay,,2 hari aku takde..aku pergi ikot kelas aku rombongan..pergi INTI College dekat Genting Highlands..yuhuuu!best!sejukkk tuuu..haha..hari sabtu & ahad je kat sana...
ketibaan kitaorang di INTI College
 

Friday, July 2, 2010

Kereta EVO Polis Eksiden

tahu kan polis kita ada kereta evo..itu je yang mampu..okay lahh tu..negara lain aku tengok relax je lamborghini jadi kereta polis..superrbb!tapi kereta evo polis yang ada tu lahh sekarang dah eksiden..rosak teruk jugak...tercabut bumper..ish ish ish..ada lesen tak bawak nieh?
beli guna duit sape nie? :)

Thursday, July 1, 2010

Beli Tenggiling Guna Duit Nuffnang?

yea!yea!yea!akhirnya aku dah ada seekor 'tenggiling'!yuhuuu!happy gilas babas..memang dah lama aku impikan 'tenggiling' nie..sekarang baru dapat merasa..daripada bulan 1 haritu sampai bulan 6 aku duk tunggu..akhirnya,tenggiling aku pun lahir....