Followers

Friday, June 18, 2010

Tunggu Bas 3 Jam!!

okay..entry nie bersambung dengan entry masa kat Janda Baik..Lepas pergi Janda Baik,kita orang pergi Danau Kota..ya!syurga barangan murah & berjenama[tiruan]..haha..Kisah perjalanan amatlah dasat untuk pergi & pulang..
gambar kat atas ialah permulaan perjalanan kitaorang..bukan 2 orang je..actually-nya, 5 orang..kitaorang naik bas kat bukit tinggi,bentong lebih kurang pukul 5.31..sampai pekeliling lak lebih kurang 6.32..hehe..then,terus pergi ke Sogo untuk membuang masa..haha..dah habis masa dibuang..pergi ke masjid jamek lak..kali ni bukan untuk membuang masa.tapi membuang dosa pula..
sempat charge battery camera jap..hehe

lepas isyak,perjalanan kiteorang disambung lagi ke wangsa maju..ouh damn!dah lama tak naik Putra Lrt since tinggalkan KL..so,agak pening sedikit-dikit..tapi takpe,masih terselit memori menaiki Putra Lrt tu..dah sampai wangsa maju,kita orang pergi ke Mydina untuk makan..aku pekena Nasi Kukus Ayam Dara kat tepi kedai tu..aku tataw lah ayam atau orang tu yang dara lagi..haha..lepak,lepak,lepak &lepak kat situ bagi membuang masa..masa banyak lagi untuk dibuang,apa lagi pergi cc laa..pergi cc WM kat depan tu..yea!buang masa+buang duit..haha

jam pukul 12 lebih,kita orang pergi danau kota..jalan kaki je dari wangsa maju..jauh tak jauh jugaklah..haha..tak sampai 5 jam pun jalan kaki..haha..dah smpai apa lagi,,shopping terus..nasib orang tak ramai sangat..semua kedai kita orang pergi..memang banyak kawan aku beli..aku beli seluar 3/4 je..haha..duet tak ade..tup tup!jam pukul 4..nak kene jalan dah nie nak pergi bus stand..berbekalkan panduan yang kawan aku punya kawan cakap..ikot jalan shortcut..ikot je lahh..memang lah shortcut,tapi banyak anjing..cisss!nasib tak kene kejar..destinasi kita orang ialah bus stand kat highway duke tu..jauh kan kan..dalam sejam berjalan kaki..
muka happy bila dah nak sampai

tapi..amatlah sadis bila tunggu bas Central Pahang tak sampai-sampai..tunggu bas dari pukul 5-7.30..satu bas pun takde..dah lah tak tidor..rasa nak bakar je bus stand tu..haha..
dah tak larat nak tunggu..tidor kejap..

dari gelap sampai matahari dah kuar..bus masih tiada
gambo kenang-kenangan pahit..haha


3jam lebih..tunggu & tunggu..bas takde lagi..hati semua sudah terbakar..woah!nampak bas rapidKL..apa lagi..naik pergi greenwood lak..tunggu kat sana..nasib baik tunggu sekejap je..fuhh!memang letih menunggu saja..naik bas cepat-cepat terus tidor dlm bas..haha..
dah sampai!

*bila dah sampai tak boleh tidor pulakk..rasa cam tak cukup tidor je..hehe

7 comments:

Tekkaus said...

War...tiga jam? Gila betul :D

En iLham said...

haha
memang pengalaman sungguhla
bagus2

Dawy said...

gila jauh dr wangsamaju ke danau
bole pulak jalan kaki ??
hebat . hehe

Norhayati Rostam said...

kesian2..

Hizami Rahim said...

haha.
aiyak.
lama seyh tunggu bus tu~

CikGadis said...

wah. prjalanan yg amat memenatkn. sempoi tol korg nie..

ciKeju said...

haha
kite orang memang gile sikit time tu..hehe
:)