Followers

Thursday, June 17, 2010

Malam Pertama

malam pertama?okay..nie bukan malam pertama itu ehh..ini cerita pasal malam pertama hamster tidur di rumah aku..hehe..engat lagi tak cerita pasal aku nak beli hamster dulu?klik sini kalau nak recall..nak dijadikan cerita..semalam aku pergi pet shop..nak pergi beli hamster nie lahh..sampai kat situ..aku belek-belek rumah hamster dulu..tengok harga apa semua..ada sangkar besar rumah kucing..3 tingkat..kalau bela hamster besar ibu jari je kot..hehe..last-last aku amek sangkar yang average je lahh..harga pun rm28..taknak bagi diskaun langsung kedai tuu..
inilah sangkar hamster aku..
makan minum semua cukup..hehe


lepas dah decide sangkar tu..aku pergi lak tengok hamster..banyak jenis..ade tengok hamster bear..besar jugak..tapi tidor je keje..tak best langsung..then,aku tanya cina tu yang mana hamster paling aktif..dye cakap lah roborovski..tapi ejaan kat sangkar tu rovesky..apa daaa..kecik molek je hamster..tapi harga rm20 seekor..kat situ je paling murah..aku pun beli lah 2 ekor..jantan&betina..
hamster tu dalam rumah dye
dye nak main roller tu..go!go!go!

hamster nie aktif waktu malam..sebab malam pertama dye bermaustautin kat rumah aku tu..berlari sini sana dalam rumah dye tu..bila sampai je siang..tidur habiss..

*berapa lama ehh hamster nie nak beranak?caner nak tau dye bunting?
:)

9 comments:

Adyshariz said...

aiseymen.. ingat citer mlm pertama ko atas katil ngan tut..he..he.. apepon ai layan la gak

shaa bonitaa said...

pelihara tortoise pon best gak =)

@ku d! sin!e said...

comel nye hamster nie..
kene jage tol2 kalau tak bau hancing..
orang cakap lah

ciKeju said...

hehe
tortoise tak best :P

ayunda maajis said...

yark2! syuhh2..xsuke2..

budak hitam said...

alahai cutenye.. teringin bela hamster tapi takut nk pegang.. hehe

ciKeju said...

hehe
cute!tak megigit punn
:)

rei said...

sy bela sekor...da dkt 2 bulan...tp x jinak2..cmne ea...

ciKeju said...

ouh..saye hamster susah jinak skit kalo beli dah besar..kalo bela dari kecik sng je..