Followers

Tuesday, June 1, 2010

Demam World Cup Dah Nak Sampai

tinggal beberapa hari lagi World Cup nak sepak mula..korang dah pilih pasukan korang?yang agak-agak boleh menang?so macam biasa lah,bila world cup datang pelbagai jenis demam datang..korang tak percaya?jom sama-sama tengok..
aku rasa nie antara demam-demam yang popular lahh..tak tahu lah kalau ada lagi yang popular..

Demam MC
demam nie yang paling popular antara orang awam yang sudah bekerja..memang klinik-klinik banyak buat duit time nie..dorang dah tahu dah ramai yang mesti mintak MC time world cup nie..buat duitlah,apa lagi..yang    orang nie pun satu,dah tengok bola sampai kol 4-5 pagi mata pun naik merah..alang-alang cakap kena sakit mata..haha

Demam Rambut
para peminat bola sepak mesti nak tiru gaya rambut pemain yang power kan..player bola tu nampak hensem buat rambut cam tu..so korang pun nak hensem macam player tu..haha..aku rasa gaya rambut yang last world cup gaya rambut ronaldo..amek kau..satu dunia tiru..sape tiru jugak sila ngaku cepat..hehe

Demam Ponteng Sekolah
demam nie popular kat kalangan pelajar sekolah macam aku..haha..bila tengok game lewat-lewat malam,mula lahh..malas pergi sekolah..malas buat kerja sekolah..macam-macam..sampai sekolah qadak tidur malam tadi..haha..

Demam T-Shirt Bola
brader-brader kat pasar malam tu dah kaya dah..padahal jual tshirt bola je..macam-macam negara ada..sume pilih negara kesukaan dorang..tak ingat langsung kat malaysia nie..haha..nak buat camana..sapa soh tak layak join world cup..kuikui..

Demam Main Bola
demam nie memang ikot musim je..pakcik-pakcik yang slalu dok isap rokok buang masa pun tetiba je rajin pergi padang..pakai baju england,boot adidas main sepak-sepak bola..sebelum nie tak pernah pun muncul..time world cup je nak tunjuk skill lah tu kat padang..ceh!habuk saja..harap pakai semua benda baru..main tak reti..

Demam Mamak
ya!nie paling top..demam mamak juga turut melanda..habis semua kedai mamak kat malaysia nie full..sume orang nk tengok bola..nak pergi kedai mamak pun kena tempah meja siap-siap..macam kedai 5 bintang pulak..budak-budak pun ramai lepak..bukak table panjang-panjang..40 orang duduk sebaris..bila time order..40 orang ais kosong je..apa tah..baik bawak dari rumah..

*so korang dah kena demam yang mana nie?harap maaf tiada doktor boleh ubatkan demam kat atas nie..

7 comments:

cik panadol said...

demam mamak paling aku tak tahan...xde gambar mamak yg hensem2 ke? yg ala2 SRK ke...

kalo cmni la rupe mamak tu...xselera nk lepak sane...hahaha

husnazainal said...

demam mamak la...tgk bola ramai2 la best..hehhehe

rossoneri said...

hahaha hey dulu kita sekolah tengok bola sampai pukul 5 pagi, rilek je pegi sekolah..kat sekolah mata segar je, tapi bila balik sekolah terus pengsan hahahaha

ayunda maajis said...

aku demam windu kt bf aku la..pasal dia mesti banyak abes kn masa tgk bola ajer..sampai aku pon dia luper..uwaa..

✿nenek moden✿ said...

hahahaha..
macam2 demam..
kalau kes ko demam bola..
ubat dia ada weh..
ko makan bola tu..hehe

Abu Luqman said...

salam sudikah kau menerima anugerah dri org kampung

ciKeju said...

@ ayundaa maajis: tak dapek den nak nolong nye..haha