Followers

Sunday, June 27, 2010

Bantuan Kemanusiaan Hilang Disebalik World Cup 2010

salam..okay,first aku minta maaf sbb seminggu 2 nieh aku sibuk gile dengan macam-macam aktiviti..tak sempat nak update belog & belogwalking..nanti aku try memblogwalking balek..hehe..okay..korang perasan tak semenjak world cup nie isu bantuan kemanusiaan tiba-tiba je senyap..dah takde lakk orang bising-bising nak protes,boikot apa semua..
aku pun pelik sikit..world cup nie memang kuat penangan dye..boleh buat satu dunia diam & lupa pasal bantuan kemanusiaan untuk gaza..semasa kita kat sini beria-ria sokong negara pilihan untuk menang..hanya segelumit orang yang menyokong orang-orang di gaza untuk dibebaskan..mungkin ker lepas habis world cup nie baru ada balik orang nak bersuara pasal bantuan kemanusiaan nie?atau terus senyap seperti tiada apa yang berlaku..

bantuan kemanusiaan gaza memang hilang sekarang..gara-gara world cup ker?kita harus sedia ingat,kita sedang dijajah..bukanlah dijajah seperti di gaza..tapi dijajah dengan lebih teruk..iaitu melalui pemikiran & gaya hidup..ini semua penjajahan yang dilakukan oleh yahudi laknaktullah..sama-sama lah kita memperbaiki diri masing-masing..ingat-mengingatkan kawan-kawan yang hanyut dalam arus modenisasi ini..
*sila berjaga-jaga..

3 comments:

Idalara said...

Baru saja terfikirkan hal ni..kerana terlalu sibuk dengan bola kita terlupa ada misi yang lebih besar lagi...

yahudi laknatullah pun bersorak kerana kelalaian kita..Ya Allah selamatkanlah umat Islam di bumi Palestin.

Wawan3y. said...

rasanya ada lg yg xlupa pasal tuh. dgr cita wartawan tv3 pulak nk buat liputan kat sana dlm seminggu dua lg kot. kalo xsilap laa. baca kat blog mazidul. ;)

Seri Bahasa said...

semoga kelalaian ini memberi keinsafan kepada umat islam.