Followers

Wednesday, June 30, 2010

Kucing Terpanjang Di Dunia

pernah tak korang jumpa kucing?mesti lahh pernah kan..tapi pernah tak korang jumpa kucing terpanjang di dunia?haaa..mari kita masuk kedalam alam misteri sekejap..haha..tengok jangan tak tengok..jangan marahh..

Tuesday, June 29, 2010

Status Gelihati Dah Dapat Balik

tajuk entry post pun cam dah gembire kan kan..haha..yea..memang aku gembira..sebab status gelihati aku dah dapat balik & BE aku dah tak kena potong..hehe..terima kasih mr.nuffnang..aku akan setia dengan kamu..wakakaka

Monday, June 28, 2010

Semua Orang Wajib Tengok Nie 2 !

okay..haritu aku ada story pasal dokumentari 'the arrival'..cerita pasal kemunculan dajjal,iluminati,new world order,freemason & macam-macam lagi..menda nie semua terjadi 24/7 dengan hidup kita..kita selalu tengok menda-menda macam nie,tapi dah macam tak kisah..

Sunday, June 27, 2010

Status Gelihati Hilang Kerana Youthsay?!

yeh!kesian aku..status gelihati aku hilang gara-gara youthsay..hua hua hua..aku ada letak link youthsay kat belog..aku rasa sebab tu lahh status gelihati aku di tarik balik..im soryy  mr.nuffnang..

Bantuan Kemanusiaan Hilang Disebalik World Cup 2010

salam..okay,first aku minta maaf sbb seminggu 2 nieh aku sibuk gile dengan macam-macam aktiviti..tak sempat nak update belog & belogwalking..nanti aku try memblogwalking balek..hehe..okay..korang perasan tak semenjak world cup nie isu bantuan kemanusiaan tiba-tiba je senyap..dah takde lakk orang bising-bising nak protes,boikot apa semua..

Friday, June 25, 2010

Pencuri Laptop

okay..jom kita layang video-video si pencuri laptop..agak lawak jugak dorang nie..macam-macam gaya nak curi..pandai!!!!


Thursday, June 24, 2010

Lawak Einstein VS MR Bean


Einstein VS Mr Bean

Einstein mengajak Mr Bean bermain teka-teki. Disangkanya Mr Bean pasti jadi lauk dia jer.

einsten @ isu hangat    mr bean @ isu hangat

Nak Tanya

salam..just post pendek je nie..nak tanya..kat mana ehh boleh beli makanan hamster..brand vitakraft..sape tahu angkat tangan?hehe..dah puas cari kat Bentong nie..takde pun pun..
lebih kurang macam nie lahh..

Tuesday, June 22, 2010

Semua Orang Wajib Tengok Nie !

okay..kali nie aku bertegas sikit..hah,,bukan apa..aku just nak share video yang membongkarkan rahsia-rahsia dunia nie..macam tak percaya kan..okay,korang tahu apa itu iluminati & freemason?kalau tak salah aku,iluminati & freemason nie ialah satu gerakan baru yang membuka jalan untuk dajjal laknaktullah keluar..sabar..jangan fikir aku merepek..sila baca lagi..
pernah tengok kan gambar2 camnie..

Monday, June 21, 2010

Potret Keluarga

yeah..potret keluarga..jom cerita pasal potret keluarga..biasanya kalau kita tengok potret keluarga,background dye mesti gambar-gambar buku kan..maybe nak tunjuk dah sampai ke menara gading..okay..takpe..itu masing-masing punye pasal..nak letak background gambar aku pun aku tak kesah..yang aku nak kongsi cerita just pasal masa nak shoot gambar tu..
sekadar gambar hiasan
epic fail photos Family Photo Fail

Sunday, June 20, 2010

Cuti Sekolah Dah Habis

macam tak percaya cuti sekolah pertengahan tahun nie dah nak habis..esok hari isnin..dah nak kena pergi sekolah..tahun nie spm..takpe-takpe..kejap je nie..nanti mesti rindu balik zaman sekolah kann..
tak nakk pigi sekolah!

Lagu Justin Bieber Hanya Untuk Bayi ?

yeah!sapa tak kenal Justin Bibir sekarang..dah famous amous dah dye sekarang..masih muda tapi dah kaya..sape nak kaya cam dye pegi lah menyanyi jugak..masuk tom tom bak..mesti famous amous jugakk..haha..& dah dengar kan lagu2 Justin Bibir nie?seriously lagu dye khas untuk kanak-kanak saja..tak percaya?tengok bawah...
epic fail photos Music Section Win

Saturday, June 19, 2010

Follower Ke-400

finally dah 400 follower..tak banyak mana pun..orang lain lagi banyak..hehe..tapi,aku hargai korang para followers ku..kalau takde korang..maybe takde juge belog cikeju ini..follower dengan belog boleh diumpama kan sebagai keyboard dengan mouse..ataupun sebagai jantung dengan paru-paru..kalau takde,tak hiduplah sesuatu belog itu..dah kelaut dah aku nie..okay,sambung balik..

Bahasa Orang Bisu

salam..korang pernah cakap dengan orang bisu??faham tak..haa..mesti kadang-kadang pelik apa yang dorang nak sampaikan..aku ada opah saudara yang bisu..aku pun panggil dye pahchu..tak silap aku,dye memang bisu sejak kecil..aku mula-mula jumpa dye dulu pun aku nak taknak je layan..sebab aku tak faham apa dye cakap..heee
pahchu ditengah-tengah tu

Friday, June 18, 2010

Gathering Keluarga Nandok 2010 Masuk Surat Khabar

Catat rekod Pulau Tali Kail 


GERIK – Seramai 110 cucu cicit Allahyarham Jaafar Kassim atau lebih terkenal dengan nama Tok Nandok berjaya dikumpulkan dalam Perhimpunan Hari Keluarga Tok Nandok yang diadakan selama tiga hari di Pulau Tali Kail, Tasik Temengor, dekat sini. 

Pengarah Program perhimpunan keluarga berkenaan, Mohd Kamil Idris berkata, perhimpunan itu diadakan bermula pada 11 hingga 13 Jun lalu diilhamkan Mohd Adham Azan yang merupakan seorang kakitangan Jabatan Perhutanan Hulu Perak. 

Menurutnya, Tok Nandok adalah seorang guru silat yang membuka gelanggang di seberang Sungai Luat berketurunan Moyang Perak yang mempunyai rangkaian keluarga terbesar di Luat iaitu seramai lebih 300 ahli keluarga. 

Tunggu Bas 3 Jam!!

okay..entry nie bersambung dengan entry masa kat Janda Baik..Lepas pergi Janda Baik,kita orang pergi Danau Kota..ya!syurga barangan murah & berjenama[tiruan]..haha..Kisah perjalanan amatlah dasat untuk pergi & pulang..

Thursday, June 17, 2010

Salah Cikgu Bahasa Melayu Atau Bahasa Inggeris?

haa..korang mesti da selalu nampak gmbr2 signboard yang salah eja kan kan..kali nie aku jumpe kat jeti masa aku pergi perak..

Malam Pertama

malam pertama?okay..nie bukan malam pertama itu ehh..ini cerita pasal malam pertama hamster tidur di rumah aku..hehe..engat lagi tak cerita pasal aku nak beli hamster dulu?klik sini kalau nak recall..nak dijadikan cerita..semalam aku pergi pet shop..nak pergi beli hamster nie lahh..sampai kat situ..aku belek-belek rumah hamster dulu..tengok harga apa semua..ada sangkar besar rumah kucing..3 tingkat..kalau bela hamster besar ibu jari je kot..hehe..last-last aku amek sangkar yang average je lahh..harga pun rm28..taknak bagi diskaun langsung kedai tuu..
inilah sangkar hamster aku..
makan minum semua cukup..hehe


Wednesday, June 16, 2010

Ulat Gonggok Gergasi

okay..haritu ada cerita pasal Katak Gergasi kan..sekarang ada haiwan lain lak yang gergasi jugak..haa..aku pergi jungle trekking kat Pulau Tali Kail masa gathering keluarga nandok,sepupu aku terjumpa ulat gonggok besar punye..
Ulat Gonggok Gergasi

Lagi Pasal Kencing Tak Basuh

haiishhh..aku pun pelik..popular lak keyword nie kat belog aku nie..apa pasal pun aku tak tahu..kenapa ehh orang search pasal kencing tak basuh?orang yang search nie pun tak basuh kencing ker?pelik jugak aku..

Tuesday, June 15, 2010

Gathering Keluarga Nandok 2010 [part 3]

selepas Jungle Trekking..kita main air pulak yob!mandi kat tasik nie memang best!tapi,,takut jugak lah..amatlah dalam..aku dengar orang cakap 3000 kaki dalam tasik tu..kalau camtu kalau tenggelam,tunggu kemarau 200tahun baru jumpe mayat..haha

Gathering Keluarga Nandok 2010 [part 2]

okay..sambungan part 2 nie..kiteorang pergi Jungle Trekking pulak..memang best..dekat SANGAT..haha..katanya lebih kurang 1km..tapi amek kauu..lebih kurang 10km kot..turun naik bukit 86 degree..memang mencabar..
taklimat

Gathering Keluarga Nandok 2010 [part 1]

pehhh..habis bersawang,habuk bagai belog aku nie..baru tinggal 3 hari je..hehe..takpe-takpe..jom tolong aku buang sawang-sawang nie..selama 3 hari aku menghilang bukanlah kemana-mana..tapi ada gathering keluarga di Gerik,Perak..pernah pergi?jauh amat sangat..hehe

disini lah tempatnya..btw,,aku & adik aku macam cyclop kan mata tuu.. :)

Sunday, June 13, 2010

Perempuan Kencing Tak Basuh

haa?!ape nie ciKeju..lucah-lucah pulak..taknak datang belog karang tahu lahh..jap!jap!mane ade aku lucah-lucah..orang lain lahh..tak percaya tengok gambar nie..


Friday, June 11, 2010

Katak Gergasi

korang pernah pegang katak?mesti geli kan..aku dulu2 tak lah geli pun..tapi sekarang agak ar skit..haha..kalau dulu selalu dengar ikan keli afrika kan..nama camtu sebab besar sangat kan..tapi kat sini aku nak perkenalkan katak afrika lak..hahaha..
lebih kurang saiz botol air 1.5 liter

Thursday, June 10, 2010

Janda Baik Punya

Salam..perggghhh!baru tinggal blog aku nie 4 hari dah bersawang bagai nieh..takleh jadi nie..nak taip kat keyboard pun dah susah nie..haha..rinduu kat belog aku nie!sape yang tolong tengok2 blog aku nie angkat hidung..yeah!baguss..hehe..

Saturday, June 5, 2010

Ouh Tidak!aku busy minggu nie

yaa!betul..minggu nie sesangat busy,,mungkin tak dapat nak blogwalking..banyak sangat plan nak buat..cuti sekolah lah katakan..ingat nak pergi janda baik..& nak balik kampung ada gathering keluarga..

Thursday, June 3, 2010

Berkongsi Ilmu

salam..entry nie aku nak berkongsi sedikit ilmu yang aku dapat melalui seorang rakan aku..dia telah menceritakan kat aku mengenai Surah Haikal..Surah yang mempunyai banyak fadhilat&kelebihan..Pernahkah korang dengar Surah nie?jom sama-sama kita renungkan beberapa fadhilat Surah Haikal nie..

Shahir Shahir Shahir

Waa..sekarang pergi mana-mana je dengar nama shahir je..tak kenal?alahh..yang menang AF8 tuu..(bajet tahu..padahal tak pernah tengok)haha..tapi,seriously lah lepas je shahir tu menang..Kabooom!nama terus naik...hebatkan rancangan realiti..kejap je menaikkan seseorang..

Aku Dituduh Kacau Anak Orang...(sapa tulis baik mengaku)

okay..harinie..aku lambat sikit online..maklumlah,harinie last paper..enjoy skit lahh balik tadi..(padahal exam susah kot)..then bila dah sampai rumah,terus aku terkam komputer nie..bukak-bukak page blog..baca kat shoutmix aku..ada orang tulis.....

Tuesday, June 1, 2010

Demam World Cup Dah Nak Sampai

tinggal beberapa hari lagi World Cup nak sepak mula..korang dah pilih pasukan korang?yang agak-agak boleh menang?so macam biasa lah,bila world cup datang pelbagai jenis demam datang..korang tak percaya?jom sama-sama tengok..