Followers

Sunday, May 9, 2010

Zaman Persekolahan (2000-2010)

Sekolah..kat sekolah lah kita belajar untuk hidup..belajar tentang dunia luar..belajar tentang ilmu kehidupan..cehh!ayat pembuka yang skema..haha..kali nie aku just nak cerita pasal zaman persekolahan aku saja..mungkin kah korang ada turut serta di zaman aku?jom tengok..




okay..kita mula dari 7 tahun atau nama saintifiknya darjah satu..aku bersekolah di sekolah kebangsaan tuanku fatimah..masa nie merupakan zaman mula-mula sekolah..takut,resah,keluh kesah nak pergi sekolah..menangis-nangis tak nak pegi sekolah..haha..tapi itu hanya minggu pertama..tapi bila dah ada kawan..apa lagi,main main main..itu ajer..aku ingat lagi aku kelas 1Merah..Guru kelas bukan main gengster..pakai kasut koboi saja..aku pun lupa nama dia..haha..ada satu ketika,aku sakit perut..nak pegi tandas takut nak mintak izin..tahan sampai muka biru..last-last cikgu kuar je dari kelas terus aku berlari pergi tandas..sampai tandas,macam turbo najis aku kuar..hahaha..


tapi aku tak lama kat sekolah tu..season pertukaran player telah menyebabkan sekolah lain membeli aku..aku dipaksa pindah ke sekolah kebangsaan bukit piatu..aku sekolah kat sini dari darjah 2 sampai darjah 6..macam-macam aku lalui..pernah juga kena tampar ngn cikgu sebab main kad kat kelas..mase tu darjah 2 kot..bukan judi lah cikgu!haha..kat sini jugak lah aku mula menggunakan button 'add friend'..haha..mencari kawan saja..aku pernah wakil main boling tau kat sekolah nie..pegi kuantan beb..tapi kalah..hahaha..&mase aku darjah 5,aku pernah tgk budak sakit perut then tak tahan..masa dye berlari tu,jatuh bagaikan meteor najisnya..kantoi tak pakai spender..hahaha..budak tu bukan aku okay..junior aku..


disebabkan result UPSR aku tak berapa baik,aku telah dijual ke kelab lain..SMK Sulaiman telah melamar aku untuk sambung belajar disitu..mula-mula aku taknak,sebab semua kawan aku sekolah lain..tapi apakan daya..terpaksa menggunakan button 'add friend' sekali lagi..cari kawan lagi..aku dapat kelas 1 dedikasi..sungguh berdedikasi..haha..masa form 1,masih terdapat gengster2 sekolah yang berada di form 5..buli amat popular masa tuu..tapi aku tak pernah kena buli pun..masa berlalu,aku bertambah nakal..banyak konspirasi telah dijalankan..haha..


namun,result PMR aku tak seberapa baik jugak..aku telah dijual lagi ke kelab lain..kali nie,SMT Setapak pula melamar aku..sekali lagi,button 'add friend' digunakan..kat sini aku lebih mengenal kehidupan dan kawan..dari makan sampai berak,semuanya kawan..kata hostel life..aku belajar berdikari apa semua..yang penting,kat depan sekolah ada jual cendol..terbaik beb!kalau tak kena sehari,boleh kena insomnia satu malam..haha..pada malam hari lak,ada nasi koboi..nikmat dye cam setahun tak makan..sedaap!!aku pernah kene rotan,penampar,starlat & macam macam..yang buat aku sakit atinya,,member aku wat pasal,aku kena tampar ngan cikgu tuu..cis!naseb baik cendol sedap..kalau tak aku pukul je cikgu tu..hahaha..


tapi,,seasons pertukaran datang lagi..SMK Sulaiman melamar aku kembali..hahahaha..aku masuk balik sekolah nie..sebab nak upgrade result aku..yang penting,button 'add friend' takyah guna dah..sebab sume kawan-kawan aku masih ingat aku..hehe..& tahun nie aku akan amek SPM..yang menentukan hala tuju aku..btw,,sapa ada soalan bocor??soalan koyak ker??hahaha..

*zaman persekolahan hanya sekali..kalau best,best lah sampai bila-bila..kalau skema,skema lahh sampai bila-bila..So,zaman persekolahan korang macam mana?best tak? :)

11 comments:

reen_sofee said...

mak aik.
byk kelab ko dah masuk yee??
hahaha.
boleh tahan gak kau yee?
nyway, selamat mengambil spm!
soalan bocor tunggu spm nanti laa! huhuh

ika honey bunny said...

rase mcm nk gi ke zaman sekolah and matrik balik je huhuuu. zaman kat u ni mcm stress gile.

miss hav0c said...

rindu zaman skolah huk3

ciKeju said...

hehe
sekolah best!

TUKANG KATA said...

owh..rupanya cik keju seorang lelaki..

:)

tukang kata pula seorang wanita..

.sweet-ants. said...

sy pon byk tukar skolah sbb ayh askar, slu pindah kem

ciKeju said...

o0o0o...
best kan tuka-tuka skolah..haha

SaiF HaQieM said...

saje nk brkongsi pengalaman..
sejak dh hbs stdy ni, bila duk sorg2 teringat zmn sekolah..bets sgt..kdg2 trgelak2 mcm org mental bila ingt time skolah dulu..tp smuanyer dh berlalu..sejarah tx mngkin berulang kembali..hnya kenangan bersemadi di hati..cewah...hehehehe

assAuri said...

Best nyer zaman skola ka k!!!!!
zaman skola aku lg best...kakaaka..

ciKeju said...

cewah!haha
sekolah hanye sekali...
:)

miLoy™ said...

zaman sekolah la yang pling besh!!..
sempoi..
survivor beb..=)