Followers

Thursday, May 27, 2010

Tips Kepentingan Followers

salam..beberapa hari lepas aku ada post pasal Tips Mencari Followers..okay..susulan daripada tu,aku sambung pulak dengan Tips Kepentingan Followers nie..mesti ada ramai orang yang cakap..nak buat apa ramai-ramai follower nie..cam takde guna je..tapi,banyak gila kepentingan followers nie untuk blog korang..

mungkin nie antara kepentingan followers yang aku boleh kongsi dengan korang..

Trafik yang sesak..
korang mesti nak belog korang dibanjiri dengan trafik kan..so,kalau korang ada ramai followers..followers korang tu mesti akan bukak blog korang bila update..tak pasal-pasal dah trafik sesak kan..korang bayangkan kalau korang ada 500 followers..sekali korang update,499 orang bukak belog korang..tak ker jam belog korang..(followers sorang lagi tu sedang tidor..lain kali dia bukak)haha

Silent readers ++..
dari mana datang silent readers korang agak-agak?ade ke tiba-tiba si polan nie bangun tidur terus bukak google search nama belog korang?mustahil kan..tak kan tiba-tiba nak buang tebiat..tak pasal-pasal search nama belog orang..bagi aku,silent readers nie datang dari kawan-kawan followers korang..contohnya: sorang followers korang cerita kat member dye pasal belog korang..dye cerita lah best+sedap+rangup apa semua belog korang..nanti kawan dye tu mesti balik & search nama belog korang..nie baru tak buang tebiat..tu kalau sorang followers korang cerita..kalau semua cerita kat kawan-kawan dorang then kawan dorang cerita kat kawan-kawan dorang then cerita lagi kat kawan punya kawan dorang..macam mana?haha

*errr..nie je kot..hehe..nanti kalau ada lagi aku kongsi lagi okay..
:)

18 comments:

Alynn Notnot said...

nice2. tp jgn la berblog smate2 sbb nk followers kan? biar la kite have fun mase berblog :D

ciKeju said...

betul betul
:)

Encik Tikus said...

menambahkan pengetahuan :)

heart~ said...

ramai yg cakap follower tu tak penting sbb diorang da ramai follower...juz bayangkn if blog dorang xde sorang pn follower, msti rase x semangat kn nk tls entry?

((psttt bkn semua la cmni tp nana yakin ramai yg cmni, kalo tak takkn la dorang sebok2 kasi link suh click blog dorang kn?))

CiK QiQi said...

btoi3..hehehe...nyelit la plak kn cik qiqi nie..eehehehhehe....
bio follower tu follow kite ngn ikhlas..xmo la mmkse..hohoho

ciKeju said...

ikhlas itu yang penting
:)

FarHa said...

setuju ngan alyyn~~hehe sy kdg2 rase down gak nak wat entry kalo follwer siikit..sekrg alhamdulillahh dah ramai..tp kdg2 tak de yg ng bace hehe

MissXYZ said...

erm berblog & menulis dari hati.. baru best kan?

p/s: cikeju mesti follow & bace blog i.... ni teknik kijam (kejam) hahaha

ciKeju said...

kekijaman yang serius..
haha

~Blabberina~ said...

yg penting-traffic..sbb kdg2 depa follow je,tp xsinggah balik..huhu

ayunda maajis said...

aku masih x paham sebenarnya apa yg ko nk sampaikan..cr folower ramai SEBAB nk traffic yg sesak? kepentingan apekah? ape yg berlaku selepas traffic yg sesak itu..apekah PERUBAHAN nya?

ciKeju said...

@ayunda maajis : okay..ko tak letak nuffnang kat belog ko?biar aku bagi tahu..bila trafik da sesak kat belog tu..kalo ko pasang nuff..nati dye bagi iklan..bila ada iklan..ada duit..faham?

miLoy™ said...

faham2!!..=p

NokiaDream said...

jalan2 sambil tambah pengetahuan...
nanged & followed!


<--Continue blogwalking!-->

Syafiq Kadiran said...

nice tips...mmg folower byk men peranan...betol lah, kalo xde folower or folower ckit, cam malas je nk update blog

ayunda maajis said...

uwaaa..aku dh try nk letak nuffnang tu..tp tiap kali itu jugak lah dia ckp error occurs..uwaa..mcm mn la aku nk dpt duit ni...uwaa.. T.T

ciKeju said...

@ayunda maajis:ouh..cuba lahh letak
:)

husnazainal said...

betol2..