Followers

Friday, May 28, 2010

Pengalaman Exam SPM Korang..

okay..memandangkan tahun nie aku amek SPM..apa kata kita share pasal SPM..mesti korang pernah kan amek SPM..kali kedua?tidak kann..mesti macam-macam perasaan ada kan kan..

aku rasa typical rakyat malaysia nie memang suka study last minit kannn..esok exam harinie struggle gila-gila..kol 4 pagi baru tidor..ada orang memang suka macam tu..katanya lagi masuk dalam otak..tapi,ada jugak orang yang prepare awal..2-3 minggu sebelum exam dah habis study kan..just revision je..maybe 0.0002% je orang camtu..haha


then,korang rasa setahun berapa ramai orang kantoi meniru masa exam SPM..agak-agak ada 2000 calon?haha..apa da tiru-tiru..tak original langsung..be original lahh..baru berkualiti..sapa sokong?yang pernah amek SPM korang punye pengawas peperiksaan garang tak?apakah yang rakus sangat pasal pengawas peperiksaan korang?hehe

korang rasakan..berapa orang yang study bukan sekadar untuk peperiksaan..dorang gunakan untuk pelbagai aktiviti lain..tapi biasanya,mesti kita study hanya untuk periksa..da habis periksa..habis sume mende lupa..tak gitu kawan-kawan..hehe..aku pun study untuk peperiksaan..hahaha


*apa pengalaman paling best masa korang SPM?&& korang SPM tahun berapa?
:)

17 comments:

jfook said...

2005. SPM is damn easy one.

Hizami Rahim said...

tak pernah tiru sepanjang bersekolah.
erk.
masuk u pernah la tiru jugak.
tapi setakat quizzes je la.
exam mmg tak pernah tiru.
;)
atas usaha sendiri.

Miro Armyrule said...

bagi aku..level SPM bleh lg nak wat last minit stdy..tp klu kat U, mmg parah ar buat camtu...pengalaman aku kat U 4 thn..fuh, mula2 dulu stail last minit stdy ar..pastu kuar result hampeh...hahaha

si[jari] telunjuk said...

hai cikeju..sis amek SPM thn 2005..yeah, masa tuh mmg sedey la..sbbnye sis ne 'cerai' masa tamatnya trial SPM...uhuk2..sis nnageh..mata bengkak2...seb baik la dulu sis 'kuat'....mmpu bgkit balik...n alhamdulillah, SPM agak cemerlangla berbanding org yg 'menceraikan' sis...

nabilah said...

spm saya straight A *gile tipu* hahaha

**hudalulu** said...

dah lama tinggalkan spm...paling tak suke bile g toilet kene follow..aduyai~~~tapi paling suke bile pengawas yang jaga kite ade yang bagi klu2 sikit untuk jawapan.hehehe

fndrocka said...

aku spm tahun 2004...alhamdulilah takde pengalamn dasat sangat.semua lancar.takde tiru.takde sakit perut.takde datang lambat.semua okey...itu je lah aku nak cerita.hahaaha.

cuma yang best aku lulus add math..itu subjek puaka bagi aku.

Latest Entri : Komen Puaka

zxara said...

pengalaman aku agak buduh.. aku duduk kat kelas 1st yang bnyak gila pengawas pekse.. nak toleh sikit pon da cuak.. haha.. last2 aku siap cepat aku tdo.. :P

ciKeju said...

@ si[jari] telunjuk :waaa..takpe2..cerai tu merupakan petunjuk..hehe
:)

@ fndrocka :ya!add math berpuaka..
:)

reen_sofee said...

spm tahun 2008.
baru jaa lepaih!
huhuhu
meja dekat ngan tong sampah!
memang tak selesa!
sume nye pompuan dalam kelas aku tuh.
tak leh cuci mata!
huhuhuh

Si Kenit said...

gudluck!
jgn cepat tension! =D

ciKeju said...

@ reen :haha..cuci je pakai sapu tangann..ahhaha

@si kenit : tqvm

:)

ayunda maajis said...

2001. aku demam time final..mata bengkak gile. xleh fokus..nasib baik xfail

::dAuZsHaNLeY:: said...

rasa cuak kot kalo nk tiruu...
nt bila result kluar,
dpt A atau dpt ape yg kte nak...
tapi xrasa kepuasan tu...
rasa laen lahh..
*phm ke ayat ntah ape2 ni? hehe..

Kiddo. said...

spm 2006.
aku mmg jenis study last minit.
2kali kot mase spm datang lambat.
overslept punye pasal.
fuhh !!
macam kena kejar anjing aku lari pegi skolah.
hehehe :P

ciKeju said...

@kiddo : haha..tu lahh padah tido..hehe

wandisini said...

aku amik SPM tahun 2000. masa tu SPM munkin tak sesukar zaman sekrang