Followers

Monday, May 31, 2010

Pemenang Lucky Draw

okay..kaunter lucky draw dah jumpe pemenangnya..pejam kelip pejam kelip kan dah jumpe pemenangnya..

bukti yang pertama diselitkan di email aku

[Update] Lucky Draw..Siapakah Yang Bertuah??

okay..macam yang korang boleh tengok kat sidebar tu..nombor lucky draw tu dah nak masuk nombor 10000..agak-agak siapa yang terkena?dah bau-bau dah one drop perfume nie..haha

Sunday, May 30, 2010

Cara Jahat Cari Trafik

salam..hari ni tak larat nak cerita panjang..just nak bgtau korang,yang aku dah jumpe cara jahat nak up trafik..memang jahat..kalau rajin buat macam nie..1 hari ribu-ribu hits woo0o0..tak percaya?tengok aku punye stats tu..baru sekali buat dlm satu hari..
nie bukan gambar tangan mencarut..hehe

Orang Malaysia Dah Beli Setarbak

haa..ada berani beli Setarbak?banyak duit?jangan tak sangka yang orang malaysia mampu mempunyai Setarbak..haha..design yang cool okay..Korang layan je lah gambar nie..aku tak boleh benti gelak dah nie..haha
lokasi di rahsiakan :)

Saturday, May 29, 2010

Bahasa SMS

okay..zaman sekarang semua orang ada handphone kan..budak darjah satu pun pergi sekolah bawak handphone..siap handphone 3G lagi..kalah aku..sob..sob..berbalik kepada tajuk atas tu..kalau kita tengok orang main sms..bermacam-macam style penulisan ada..tak caya?jom tengok...

Friday, May 28, 2010

Pengalaman Exam SPM Korang..

okay..memandangkan tahun nie aku amek SPM..apa kata kita share pasal SPM..mesti korang pernah kan amek SPM..kali kedua?tidak kann..mesti macam-macam perasaan ada kan kan..

Thursday, May 27, 2010

Tips Kepentingan Followers

salam..beberapa hari lepas aku ada post pasal Tips Mencari Followers..okay..susulan daripada tu,aku sambung pulak dengan Tips Kepentingan Followers nie..mesti ada ramai orang yang cakap..nak buat apa ramai-ramai follower nie..cam takde guna je..tapi,banyak gila kepentingan followers nie untuk blog korang..

Wednesday, May 26, 2010

Isu Kalimah Allah Di Crocs

okay..aku terpanggil jugak untuk buat post nie..dah banyak blogger lain aku tengok buat post pasal isu kalimah Allah kat kasut CROCS..tapi apa salahnya kalau aku buat jugak kan..nak sebarkan kat semua orang..

First Time Bawak Kereta

salam..okay hari ini jom kita bercerita pasal kereta..apa itu kereta?ada empat tayar dah panggil kereta?salah..satu tayar pun kereta jugakk..kereta sorong wehh..hehe..korang korang mesti dah lama bawak kereta kan..boleh dikatakan expert kot..tapi,,jom cerita pasal first time kita bawak kereta..

Tuesday, May 25, 2010

[Update] Lucky Draw Dah Nak Dekat Dah!

okay..kalau korang masih celik lagi..korang boleh tengok kat tepi tu nombor lucky draw..macam dah nak dekat dah tu..sapa agak2 yang bertuah untuk memenangi sekotak One Drop Perfume tu?haaa..jeng jeng jeng..adakah kamu!kamu! atau kamu!

nie bukan package..di beri berasingan..haha

[Gambar] Kena Rogol Tepi Jalan..

aku pun tak tahu apa nak jadi dah sekarang..pelik..kes rogol aje berlaku..apa nak jadi lahh..ish..ish..ish..aku tak nak lah cakap banyak..korang nilai je okay..

bukan gambar nie laa..bawah dye..hehe

Monday, May 24, 2010

Tips Mencari Followers

okay..hari ini aku nak cerita pasal followers ataupun pengikut..betul ker?hehe..hantam sajalah..hari tu masa followers aku cecah 3 ratus..ada seorang blogger nie tanya aku..macam mana nak dapat followers ramai beriban-riban..so,hari nie dengar aku nak cerita nieh..haha

Sunday, May 23, 2010

Patut Ke Tak Patut?

hey!kali ini nak mintak pendapat dari korang lahh..korang boleh jadi tukang penasihat kat entry nieh..haha..patut ke tak patut?haaa..apa nieh?patut patut?kentut karang..haha..okay..al-kisah macam nie..aku nie suka sangat kat haiwan..haiwan peliharaan lahh..dulu aku pernah lah bela ikan & arnab..tapi biasalah..haiwan tu mati..haha..sekarang aku tengah survey haiwan baru nie..

muka je ganas..tapi jinak nie..hahaha

Saturday, May 22, 2010

PERHATIAN: Korea Telah Menyerang Malaysia #Part 2

Kembali lagi kita di segmen serang menyerang nieh..haa..sekarang aku bawak korang tengok part 2 kita di serang..kali nie lagi kuat jentera serangan dorang..daripada atok sampai ke cucu menari-nari bila kena serang adoii..

SPONGEBOB SEBENAR DI JUMPAI!!

haaa!tak tahu lah korang tahu ke tak..tapi hakikatnya SPONGEBOB dah dijumpai...haaa..terperanjat?jangan..ini baru spongebob..aku akan cuba cari patrick lak lepas nie..haha

are you ready kids?

Friday, May 21, 2010

Result Aksi Ustazah & Ustaz

salam..hey!semalam aku saja je post entry pasal aksi ustazah & ustaz tu..nak tengok rakyat malaysia nie bersungguh-sungguh ke nak search menda macam tu..mula-mula kepala otak aku dok ingat takde kott orang nak search..apa lah sangat kan..TIBA-TIBA...

amek kau.

[VIDEO] Aksi Ustazah & Ustaz

Mereka telah beraksi selama lebih 6 minit bagi menentukan siapa yang juara..video ini telah dirakam dan disebarkan di internet bagi tontonan umum..bagi yang nak download pun boleh..tapi kena cari inisiatif sendiri okay..jom kita layan video nie..



Thursday, May 20, 2010

[sticky post] Lucky Draw (DAPAT HADIAH)

lucky draw?ciKeju nak bagi hadiah?macam tak percaya jee..hehe..ini betul-betul..bukaan dugaan..hehe..okay..senang je lucky draw nie..tak perlu berpeluh pun..kiki..korang just perlu tunggu nombor yang bertuah tu muncul jee..nombor yang dikehendaki ialah nombor 10000..tak banyak pun..kiki..

boleh tengok nombor tu kat sidebar blog nie..contoh cam kat bwh nie..



PERHATIAN:Korea Telah Menyerang Malaysia...

Seperti tajuk kat atas tu..yaa!korea telah pun menyerang Malaysia..ramai juga mangsa serangan Korea..semua mangsa di tahap kritikal..Serangan secara perlahan-lahan ini telah menyebabkan ratusan ribu rakyat Malaysia tidak senang duduk..


Wednesday, May 19, 2010

Follower Ke-300

sekali lagi..blog aku sudah mencapai tahap anjakan paradigma yang tinggi apabila dapat follower ke-300..hehe..ayat susun cantik je..terima kasih kepada semua yang setia dengan blog aku nie..aku harap korang terus menyokong aku..berbalik kepada follower ke-300..jom tengok sapa dia tuu..


Saya Ada Benda Baru!

hey semua!aku nak cakap..aku ada banner baru..hehe..boleh lah korang tempek kan banner aku nie kat belog korang..hehe..sambil-sambil korang nak melawakan blog tu..hehe..

pendapat korang?

Tuesday, May 18, 2010

Pendidikan Seks

Salam..aku bukanlah seorang cikgu maktab untuk mengajar..dan bukan cita-cita aku pun..haha..sekarang dah bernanah telinga dengar bayi kene buang..then,orang ramai cakap soh adakan pendidikan seks..korang tau tak apa kesan baik buruk pendidikan seks tu?

Nie hanya pandangan aku je..hehe..okey..katakan lah pendidikan seks nie diajar kat budak2 menengah atas..cikgu yang mengajar tu pulak baru keluar maktab&cun-melecun..boleh meleleh lah air liur..kompem budak2 lelaki especially focus 1000% dalam kelas..tiap-tiap hari datang sekolah..tapi,,kalau dapat ke budak yang selenge sikit..mesti cikgu tu terdiam bile kene soalan yang cam nie.."cikgu,boleh demo tak?","cikgu,boleh strip dance tak?","cikgu,saya tak dapat nak imagine lah,ade model tak?"..kan pengsan cikgu kalau camtu..haha



Itu kalau cikgu muda2 cun-melecun yang ajar..kalau dapat cikgu yang tengah tunggu nak pencen..kompem ramai budak yang ponteng sekolah..menangis2 nak ponteng..haha..dapat pulak cikgu yang 2bulan lagi nak pencen mesti budak muntah hijaw kalo dye wat demo..hahaha..

Nie lah antara reaksi pelajar-pelajar malaysia yang cemerlang..haha..Tapi aku rase adakan pendidikan agama lagi bagus dari pendidikan seks nie..apa pendapat korang?

Berbakat Ke Aku Untuk Menjadi Pemain Gitar?

gitar..sebut je mesti semua orang tahu..confirm..tapi tak semua orang reti main..nampak cam senang je..tapi,mau berbelit tangan nak tekan kod gitar tu..haha..aku takde lah pandai sangat main gitar nie..untuk suka-suka saja cuba..tapi kalau dah dengar member aku main lagu cromok..rasa nak nak pukul gitar tu kat dye..sebab aku tak reti..hehe

kawan aku lahh

Monday, May 17, 2010

Buffered Earnings aku..

salam..yea!akhirnya aku dapat gak buffered earnings nie..dah lama mengidam..hehe..aku bukanlah otai sangat nak dapat berpuluh-puluh BE nie..okay lah buat amateur cam aku nie..hehe..caiyok!akan terus berjuang.. :)

diharap para bloggers sume akan terus menyokong aku & selalu datang ke belog nie..hehe
:)

Sambutan Hari Guru 2010

salam..walaupun hari guru pada 16/5/ tapi kena lah sambut hari nie..rajin sangat ke nak pegi sekolah hari ahad..pak guard je 24/7 kat sekolah tuu..cikgu pun nak rehat juga kan kan..hehe..so hari nie sekolah kita orang sambut hari guru nie..meriah juga lah..sepanjang aku sekolah kat SMK Sulaiman nie,kira nie tahun last lahh sambut nie..hehe


Sunday, May 16, 2010

sape pernah makan OBLONG?!

oblong..oblong..oblong..haa!macam mana korang sebut oblong nie?aku pun tataw pronounce dye macam mane..tapi,peduli apa..makan saja lahh..hehe..korang pernah dengar tak oblong nie?takk?jom tengok apakah oblong nie..

Melawat Ke Kuantan,Pahang

salam..hey!nie baru balik terus nak wat post pasal pergi kuantan semalam..hehe..tak lama pun..tidur satu malam je..takde lah berjalan sakan pun..pergi kenduri kahwin saja..hee..tengok lah gambar-gambar nie..

masa kat teluk cempedak

Saturday, May 15, 2010

[contest] Toh Tuan Tanah punyee lahhh..

jom jom join contest..haaa!sonang jee nie..buat gambar saja..gambar apa?tengok kat sini..Toh Tuan Tanah..cepat tengok taw!..aku pun dah join..tengok gambar bwh nie..sape gelak aku nanges karang..haha

tekan gambar untuk menjadi penderma...

Friday, May 14, 2010

ciKeju Menderma Darah

ehh..aku derma darah..adess..macam tak percaya jee..banyak sangat ker darah aku nie..sampai nak derma-derma..aku ingatkan nak jual darah nie..tapi,terkenangkan nasib yang memerlukan..aku hanya menderma saja darah nie..ceh!haha..baik hati sungguh aku nie..korang tengok lah gambar-gambar nie..

Thursday, May 13, 2010

How Many Wiggies?

jom mengira bersama ciKeju..kali nie kita akan mengira wiggy..haha..jom jom..sapa betul dia dapat..
:)

Wednesday, May 12, 2010

Semalam Ben..Hari ini Bean Lak Buat Pasal...



salam..baru je post pasal Ben..sekarang Bean lak buat hal..adooi..memang tak senang hidup aku macam nie..macam-macam kerenah pula..Bean,kau dah lah selalu buat muke toye je..nyampahh aku..serius cakap..

Tuesday, May 11, 2010

Kerana Ben 10..Aku Menjadi Pilihan Ben Ashaari...

haha..ben 10 ouh ben 10..sebab kau aku jadi pilihan Ben Ashaari..pilihan apa eh?alaa..jadi blogger pilihan hari ini..jadi sekejap pun okay kan..hehe..terkesima aku masa tengok blog Ben waktu tu..gambor aku tuu..hehe


Padan Muka Kau Ben..Kalah Jugak..haha


haha..aku suke sangat ko kalah ben..padan muka kau..kau ingat ko power sangat?cehhh..boleh pigi lahh..aku benci kau sangat..haha..kau dah susahkan aku tau tak..aku terpaksa mengalah ngan adik sedara aku pasal kau..kau dah lah tak best..

Monday, May 10, 2010

Kenapa Perempuan Tak Suka.....

Perempuan tak suka?tak suka apa?ada-ada je ciKeju nieh..hehe..kali nie saja nak share pendapat ngan korang semua..kenapa perempuan tak suka hidup bermadu?haha..topik panas nie..tak best ker ehh?jom tengokk.....

Sunday, May 9, 2010

Zaman Persekolahan (2000-2010)

Sekolah..kat sekolah lah kita belajar untuk hidup..belajar tentang dunia luar..belajar tentang ilmu kehidupan..cehh!ayat pembuka yang skema..haha..kali nie aku just nak cerita pasal zaman persekolahan aku saja..mungkin kah korang ada turut serta di zaman aku?jom tengok..


Saturday, May 8, 2010

Perdana Menteri Pakai Serban..

salam semua..suatu ketika,aku duduk sambil berfikir..negara kita aman tapi masih terdapat kepincangan yang melanda..apakah sebabnya?korang semua tahu?okay,kita pergi kepada pemimpin dulu..negara kita sudah lebih 50 tahun merdeka,pelbagai kemajuan sudah dikecapi..namun kemajuan dari segi akhlak masih kurang..terdapat lagi kes-kes pembuangan bayi secara berleluasa..apa puncanya?


Friday, May 7, 2010

Saya ingin berada di dalam blog list kategori HIJAU kerana ...


kerana saya suka warna hijau..hehe..tak de lah..saya rasa sebab saya masih junior didalam dunia blogging..tu sebab saya amek kategori hijau..kalau tak,saya nak masuk kategori MERAH..tapi,nanti abg Ben membebel pula..dye da cakap jangan bagi dye membebel..hehe..

Jom Pegi Youth Festival

Youthsay tahu kan..dulu aku da cerita pasal youthsay tu..tekan sini untuk flashback..sekarang youthsay ade buat gathering..party bebeh!tapi bukan parti buih..ini parti nama dye youth'10 festival..besar punye gathering..

Minta Maaf Semua:TAG

salam semua..cikeju nak minta maaf sesangat kat semua..terutama kat blogger yang telah mengetag saya..minta maaf kerana tidak membalas tag itu..banyak berhutang nie..bukan lah taknak buat tag tu..tapi sibuk gile sekarang..maklumlah tahun nie SPM..kena rajin sikit..sori tau tau..

Thursday, May 6, 2010

PERHATIAN:Semua Sekolah Di Negeri Pahang Diarahkan Ditutup !

Semua sekolah di negeri pahang di umumkan ditutup pada 7 mei 2010 berikutan hari HOL PAHANG lah..haha..cuti..cuti..cuti..sehari jee okay..jangan ambil cuti lebih..rakyat pahang moh bercuti..haha..

bendera pahang

Pentingkah SixPack ?

sixpack ouh sixpack..menjadi kegilaan para lelaki..haha..apa itu sixpack?tak kan tak tahu kot..yang ade ketul-ketul kat perut tu..6ketul semuanya..haha..zaman sekarang penting ker sixpack nie?untuk apa ehh?kalau badan ada sixpack,tu tunjuk kekuatan seseorang ker?

Cristiano Ronaldo

Wednesday, May 5, 2010

Revolusi Pondan

pondan..mesti korang pernah dengar kan..agaknya dah bernanah telinga dengar kott..kalau dengar je orang cakap pondan..ape first impression korang?agak-agaknya ada tak lebih kurang macam nie.."perrghhh..lentiknye nyah nie.."takpun cam nie,"nyah baru potong ker?"hahaha

Tuesday, May 4, 2010

Follower Ke-200

yaaa!berjaya pulak mendapat follower yang ke-200..berpeluh-peluh mencari follower yang setia..terima kasih kepada semua followers..jasamu di kenang..hehe..

Monday, May 3, 2010

Beli Cincin Saiz XXL Tahu! Kalau Tak Macam Ni Jadinya..

Korang pernah beli cincin tak?kalau tak pun,mesti pernah cuba-cuba pakai kan..bahaya tahu tak..ish ish ish..kalau tak boleh tanggal macam mana?Dah jadi hak milik kekal selamanya..haha..Pernah tak cincin tu sangkut kat jari korang & susah nak cabut..takut tak masa tu?tak takut?bagus..anda seorang yang berani  :)



Macam Mana Nak Popular Macam Hanis Zalikha?

Hanis Zalikha..siapa eh Hanis Zalikha tu?cis!tak kan tak kenal..cik hanis zalikha yang kiut miut tu mesti ramai yang kenal kan kan..macam mana nak popular macam hanis zalikha?itu persoalan yang amat kritikal untuk di ulas..hehe..
kiut miut tak ?