Followers

Friday, April 30, 2010

Tak Makan Minum Selama 70 Tahun !

haa!betul ker boleh tak makan minum selama 70 tahun..aku tak makan sehari pun perut aku da main lagu sweet child o mine dari Gun N Roses..nie kan 70 tahun..makan angin ape?haha..jom tengok berita nie..




NEW DELHI - Sekumpulan doktor yang berkhidmat dengan tentera India kini melakukan kajian terhadap seorang lelaki, Prahlad Jani selepas dia mendakwa tidak pernah makan dan minum selama 70 tahun.
Jani, 83, dikaji oleh 30 doktor yang bermula pada 22 April lalu. Kajian itu bakal mengambil masa selama 15 hingga 20 hari di sebuah hospital di bandar Ahmedabad, Gujerat selama 24 jam sehari.
"Pemerhatian daripada kajian itu akan memberi harapan terhadap kehidupan tanpa makanan dan minuman," kata Pengarah Institut Pertahanan Fisiologi dan Sains Sokongan, Dr. G. Ilavazahagan.
Doktor-doktor itu percaya dia memiliki kualiti yang dapat membantu menyelamatkan nyawa manusia.
Setakat ini, dia tidak makan, minum atau membuang air selama enam hari tetapi beberapa doktor menyatakan, kesihatan Jani tidak terjejas akibat kekurangan zat.
Jani mendakwa dia meninggalkan rumah semasa berusia tujuh tahun sebelum mengabadikan dirinya pada Tuhan di negeri Rajasthan.
Lelaki misteri itu mendakwa dia diberi makan oleh seorang dewi yang memasukkan sejenis pati ke dalam lubang di lelangitnya.
Pasukan doktor itu menjangkakan lelaki itu akan mengalami masalah kekurangan air, penurunan berat badan, keletihan dan kegagalan fungsi beberapa organ dalam tempoh kajian.

Rugi laa lu machaa..orang lain sume dapat nikmat makan minum..ko tak dapat..haha..ko pernah ker pekena ayam tandoori..pergghhh!meleleh machaa..rugi rugi..haha..aku tak nak percaya pun ko tak makan..haha..tipu tipu..hehe
:)

12 comments:

SheY PuLL said...

nak diet mcm nie la jugak..:P

Nisaeciz said...

huhu! takan ku pecaya nye dia tak makan minum. khayalan je tu. elehhh. dia da bayar doktor2 tu. tah2, lupa nak tmbah, dia tak makan makanan ringan dan minuman bergas kot. huahuahua



nak tgk apa yg kamu sudi komennn = Lisa Surihani sosial???

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tu ar cm tipu jerr

Mr Ex's Apit said...

sempoi..xde sambungan ke?

ciKeju said...

haha..
taw takpe..saje je nak popular machaa nie..haha

encik tikus said...

Alaaaa,macah nih kencing je lebih..
semalam baru je npk dye dekat KL,tga hang dgn member dye :D

ciKeju said...

haha..
adoi macahh..makan capati kott smlm..hehe

cooperholic said...

perhh lamak . sadis tol keling nih . dewa dy baek btol nk bg2 mkn kat dy . rajin lak setan2 nih ehh . hoho ;D
keling nih pon nk kelentong pon be'agk2 r .
smpi70 taon xmkn . perghh . chicken chop da la best . rugi rugii . haha

ciKeju said...

haha..
tak kan lah dari lahir tak makan kan kan..
:)

Nadia Ibrahim said...

peh dasat giler..
x mkn tgh ari pn rse mcm nk pengsan..
lg r 70 taun..

ciKeju said...

hehe

Anonymous said...

seriusly pembohong tahap dewa dewi angkasa raya pnye...huhuhu...adoi...