Followers

Thursday, April 15, 2010

Bola Sepak

Siapa kipas susah mati EPL?fuhhh!memang ramai kan..aku pun pelik kenapa EPL nie menjadi pujaan setiap kaki bola..kalau nak dibandingkan dengan Piala Malaysia..bagaikan langit dengan bumi..yang paling nampak ketara sekali ialah peminat kat stadium..(peminat lalang ramai lahh)




kalau game EPL,stadium dorang memang penuh gile..bukan takat stadium dorang..kedai mamak kat malaysia pun dapat tempias..full aje bile ade match..tapi,bila bola sepak malaysia start,ramai tak tahu..player malaysia pun ramai tak tahu kott..apa punca jadi macam nie?sebab player yang terkenal ker?

kalau kat EPL dulu-dulu..antara player yang terkenal ialah player nombor 7 machester united..jap..bukan David Beckham okay..dulu yang terkenal ialah Eric Cantona..dye nie memang superrbb lahh..legend lah katekan..sape tak kenal dye zaman tu..sampai ade jugaklah scene dye bagi flying kick kat penonton...

tapi kalau kat malaysia,,ade jugak legend bola sepak..Allahyarham Mokhtar Dahari ataupun terkenal dengan nama Super Mokh..dye nie telah naikkan name tanah air masa zaman bola sepak dye..sampai dengar cerita,EPL nak beli dye nie..tapi dye tolak..tatau lah sebab ape..


macam mana nak tingkatkan mutu bola sepak malaysia nie?nak jadikan setaraf ngan EPL takpun LA LIGA..kena cari player yang hensem-hensem ker?apa pendapat korang?

nak cari player cam dorang?

*once you a legend,you will always a legend...

2 comments:

kenwooi said...

glory glory united! =)

ParkAir said...

arsenal yeahhh!!