Followers

Friday, April 9, 2010

Astro Beyond

Ping!Ping!terkejut aku dengar bunyi hon lori kat depan rumah aku..apasal lak dtg lori nie?tibe je..nak amek barang yang tak abes bayar ke ape..haha..aku pun g tengok kat luar..aku buka je pintu ternampak lori Samsung & Astro..aku pun pelik bila lak aku order..then,orang tu pun cakap kat aku.."kami datang nak pasang Astro Beyond nie..sekali ngan TV LED Samsung."


terbuka mulut aku seluas 45 darjah..macam tak percaya..bapak aku baru beli ker?tak story pun..tanpa cakap banyak aku suruh dorang masok pasang sume skali..hati aku tak sabar daa nak tengok ke-power-an Astro Beyond nie..tengok iklan punyelah gempak..masa dorang pasang tu aku tanye brader astro tu.."bang,canggih sgt ker astro beyond nie.?"dengan selamba brader tu jawab,"kalo ko tengok orang bukan takat nampak muke je..taik idong dye pun ko boleh bilang."

bila da siap pasang dorang pun gerak balik..tapi brader tu sempat pesan kat aku.."ko jgn tengok citer bukan2..jp g tak berkelip mata ko.."haha..cilake punye brader..bila dorang blah,aku teros pegi kat TV nak test power..perrrghhhh!jelas kot sume bende..peluh orang pun nampak..boley kate sume channel aku tengok dlm mase 86 saat..punyelah teruja..

tak sangke teknologi skang da maju giler..TV pun slim jee..dulu TV cam peti ais..haha..aku pun tengok citer baywatch..tengok ombak tu cam dtg kat aku jee..maklum lah TV 3D..makin lame aku tengok ombak tu betol2 depan aku..gedebussshh!aku terkena air..basah satu muka..aku tibe-tibe tersedar dari mimpi..mak aku kejut aku cakap,"aii,best sgt ke mimpi?tak nak pegi sekolah arinie??"dengan membuat muka tanda soal aku pegi tgk TV aku..ouh!masih TV sebesar peti ais..hahahaha..bile lah bapak aku nak beli betul2 punye..dapat rase dlm mimpi pun jadilah..haha


*sebelum tidur jangan lupe basuh kaki & baca doa..haha..

7 comments:

zool said...

ha haha. tgk baywatch ngk ombak mana satu tu??

~ Ann ~ said...

hahahaha... syok nyer kena ombak awal pagi yer.. hahaha

miba said...

ceh siot jer.. penat je aku baca~

$Y@}{!D@ said...

cessss! ampeh!
aku ingat btol tadi.
dah teruja bace.
mengong! haha

ciKeju said...

haha
thx for reading..
:D

JMR said...

hahaha..baik je ombak dtg simbah ko kan..

ciKeju said...

haha
tu laa psal..nape laa ak tak elak..haha