Followers

Friday, April 30, 2010

Pameran Keranda Muzium Negara

hey yo!minggu lepas aku pergi muzium negara..bukan nak jalan-jalan pun..ada seminar skor A actually..maklumlah tahun SPM,kene lah tmbh kan usaha sikit..hehe..sabtu&ahad seminar tu berlangsung..memang gempak lah..lawak siot..sapa pergi?angkat tangan..hehe..Alang-alang da kat muzium,baik tengok keranda sekali kan..bukan mahal sangat pun..

masuk surat khabar nie..bangga habis..haha

Tak Makan Minum Selama 70 Tahun !

haa!betul ker boleh tak makan minum selama 70 tahun..aku tak makan sehari pun perut aku da main lagu sweet child o mine dari Gun N Roses..nie kan 70 tahun..makan angin ape?haha..jom tengok berita nie..

Thursday, April 29, 2010

Kondom + Benang = Getah Rambut !

haaa!awas kepada wanita yang sering menggunakan getah rambut..korang mesti selalu guna nak ikat rambut kan..tak kan nak tambat kambing pulak kann..kat sini aku nak bagi tahu pada yang tak tahu mengenai getah rambut dari China..

getah rambut murah jee..nak-nak kat Mydin..boleh beli sampai 7 generasi punye..haha..tapi korang tahu tak apa ada dalam tu..jom sama-sama kita tengok..

pernah beli yang nie?

Budak Melayu Bermata Biru


budak melayu mata biru?pelik tak sekarang..yang mata hijau pun ade..tapi dorang pakai lens..haha..tak sedar diri betul..budak nie punye mata original punye..terbaik dari ladang.. :)

AHMAD Mustafa bersama cucunya, Mohd. Aizat Aiman Mohd. Rizal yang dilahirkan aneh dengan matanya berwarna kebiruan walaupun tiada darah kacukan di Kampung Teluk Amboi, Pulau Sayak, Kota Kuala Muda, Kedah, kelmarin. - utusan/ OPAT RATTANACHOT

Wednesday, April 28, 2010

Kaya Dengan Youthsay..Anda Bila Lagi?

Youthsays nie dah popular..sapelah yang tak tahu kan..kali nie,aku nak cerita apa yang telah aku dpt setelah men-join youthsays nie..best wehh..


Monday, April 26, 2010

Bahan Bacaan Dunia Akhirat

salam..lately nie,aku suka baca majalah Solusi & Surat Khabar ILuvIslam..bahan bacaan nie merupakan bahan bacaan terbaik..selain terdapat ilmu agama..terdapat juga ilmu dunia..tidak ketinggalan,terdapat cara hidup Islam..kata orang putihnya. "way of life"..



Sunday, April 25, 2010

Karangan Terbaik 2010 (Edisi Lawak)

yang aku nak tunjuk nie merupakan karangan budak darjah 3 dan karangan bob..first aku baca karangan budak darjah 3 nie..gelak gila + pecah perut..berdekah-dekah aku gelak..tapi bila baca karangan bob nie..nak gelak pun susah..tak gelak pun susah..sedih kott..jom lah baca apa yang ada..

Usik Budak Sekolah

entry lawak je nie..usik usik budak sekolah..hehe..jom tengok karenah budak zaman sekarang.. :)


Saturday, April 24, 2010

Kena Tag Pula

dush!aku di tag pula..haha..kena bercerita lah pulak..aku telah di tag & kena buat seperti yang tertera..hehe


1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

puas aku mencari gambar yang diperlukan..akhirnya jumpa juga..haha..okay..nie dye gambar tuu..

Friday, April 23, 2010

Review Pasal Cerita Jepun

mesti ramai kan suka filem-filem or drama jepun..cerita dorang memang best+superrbb..tataw lah nak cakap macam mane..nak kata ada pelakon lawa+hensem pun boleh laa jugak..hehe..jom tengok cerita apa yang best..


Thursday, April 22, 2010

Cinta Di Atas Angin

Love is in the air..tu lah maksud tajuk atas tu..hehe..macam mane ehh love is in the air?nak kena terbang macam superman ker?tak tak..orang mana boleh terbang..zaman da majuu sekarang..hehe..jom tengok ape cerita nie..
pinjam gambar kat myspace :)


My Version Of Grooming Tips

hye!project alpha kembali lagi untuk week 8..kali nie tajuknya "My Version Of Grooming Tips".okay,so apa tips untuk grooming?jom tengok 10 tips cara aku..hehe

Wednesday, April 21, 2010

DR.Fadzilah Kamtumi (COME TO ME)

haha..aku tak tahan nak gelak dah nie..kena tukar perut baru lepas nie..da pecah perut nie..haha..korang tengok jelah video nie..sape tak gelak..tataw lah..hehe



nie pun tak kurang lawak dye..

Buang Bayi Cacat

sedih kot bila aku terjumpa berita nie..aku blogwalking ker myMetro..then terjumpa berita nie..korang baca jelah..



Tuesday, April 20, 2010

Minta Maaf..Saya Menegur Otai Blogger

salam..harinie saya nak menegur beberapa blogger yang telah saya anggap otai..kenapa nak tegur dorang?eh..suka hati saya lah..tak boleh ker?


Monday, April 19, 2010

MyLook Hanya Menipu?

hey!korang mesti da ramai join MyLook kan kan..same lah kita..adakah kita nie mangsa MyLook?haha..jom tengok apa cerita MyLook nie..

Follower Ke-100

yea!saya dah ade follower ke-100..hehe..eleh..orang lain da beribu kott..aku baru 100..takpelah..mula dari bawah kan..hehe..jom tengok sape yang bertuah tuuu...

Sunday, April 18, 2010

Bungkusan Aneh

Pon!Pon!..eh..bunyi ape pulak tuu..cam Abg Kasim Pon Pon je..(tengah buat muka tanda tanya)..dengan kehairanan aku pergi tengok kat luar ape mende bunyi tadi..Masya-Allah!

abang kasim

Saturday, April 17, 2010

Achik Spin Meninggal Dunia

satu lagi berita gempar..penyanyi terkenal tanah air achik spin atau name betul dye Abdillah Murad bin Md Shari telah meninggal dunia akibat kemalangan..kemalangan yang berlaku kat area Nilai lebih kurang pukul 6 telah meragut nyawa arwah..



Apa Ada Pada Jenama...

salam..sekarang macam-macam brand dah ade..dari hujung rambut hingga hujung kaki..ade sahaja brand yang terkenal nak dilekatkan kat badan kita nie..jom kita tengok antara brand yang terkenal dan hot nie..

baju:
aku rase antara baju yang brand gempak tak lain tak bukan brand ed hardy & A|X..design simple + berwarna-warni juga lah..contoh cam ed hardy,pergghhh..korang try cari kat pasar malam..susah gila nak jumpe..kalau kat butik pun harga lebih kurang RM500 n above..baju je kott..hehe

Seni 3D

sangat mengagumkan apabila aku ternampak lukisan 3D nie..gila seni lahh orang nie..korang layan je gambar-gambar bawah nie...
cam real kan..

seni tahap kura-kura nie..

Thursday, April 15, 2010

Bola Sepak

Siapa kipas susah mati EPL?fuhhh!memang ramai kan..aku pun pelik kenapa EPL nie menjadi pujaan setiap kaki bola..kalau nak dibandingkan dengan Piala Malaysia..bagaikan langit dengan bumi..yang paling nampak ketara sekali ialah peminat kat stadium..(peminat lalang ramai lahh)


Wednesday, April 14, 2010

Akhir Zaman

sekarang gejala membuang bayi bagaikan trend hidup..ada sahaja berita kes-kes pembuangan bayi..masyarakat sudah semakin jahil kah?kita kena ingat,ini semua tanda-tanda akhir zaman..yang membuatkan aku panas,kenapa dorang buang kat tempat yang keji..cubalah hantar kat rumah-rumah kebajikan ker..hidup jugaklah anak tu..


kesian tau tak?menyusahkan orang lain pulakk..pandai-pandai lah tanggung..nak sedappp je..latu tinggal bayi tu tepi jalan..habis makan di ulat..gigit di anjing...memang takde hati perot..yang aku pelik..kalau korang tengok..kes-kes buang membuang nie semuanya kerja orang MELAYU & ISLAM..macam hidup tak ade panduan dah..


apelah perasaan orang yang buang bayi nie?kering sangat ker hati tu..macam mane korang berfikir ehh..taknak kongsi kat blog?kalau hidup bertuan kan nafsu..takde mendelah..taubat lah selagi boleh..kalau da tertutup pintu taubat..apa pun tak boleh buat..lagi satu dorang wajib kena hukum hudud..nie baru kat dunia..pilih lah nak hukuman yang mana..pilihan di hati anda.. :)




jap jap!mungkin macam nie kot otak dorang berfungsi..hayati gambar bawah nie.. 

Photobucket


*entry yang agak sedikit emosi.. :(

Jadual SPM 2010

wahai rakan seperjuangan ku tahun nie..SPM semakin dekat..brape bulan je lagi..hehe..takot tak tak?aku da seram da nak amek SPM nie..penentu masa depan nie beb..bwh nie aku bagi jadual SPM 2010..boleh lah tengok untuk mencuak kan lagi diri kita..SPM start 22.11.2010 tau..haha..hidup mangsa SPM 2010!  :D
Klik gambar untuk ketumbuhan..























Tuesday, April 13, 2010

Hentian Pudu Raya Ditutup


bagi sape yang tidak tahu..hentian pudu raya telah ditutup selama 4bulan..kerja-kerja pembaikan akan dilakukan sepanjang tempoh tersebut..tapi,korang boleh naik bas lagi..stesen sementara dibuka kat Bukit Jalil..jom serbu Bukit Jalil..haha
stadium bukit jalil

tapi kalau korang nak naik bas sekolah..tunggu je kat depan rumah tu...jangan ponteng-ponteng pulak..

Monday, April 12, 2010

Gambar-gambar pelik

gambar-gambar nie sume ehsan dari encik google..


aku pun tataw binatang ape lah nie..


ular sawa batik kott..besar siot...




ular kepala 5..pernah jumpa tak?



mayat yang dihidupkan dekat Indonesia




lady gaga yang pelik..baju ape lah nie




reaksi pertama korang apa?budak nie kene belajar pendidikan seks nie..haha

*banyak lagi perkara pelik kat dunia nie..jom kita mencari bagi dikongsi bersama..
:)