Followers

Friday, March 26, 2010

Global Warming

Photobucket

hari-hari dengar orang cakap panas lah hari nie..pagi,petang & malam pun panas sekarang nie..nie sume sebab global warming atau name saintifiknya pemanasan global..haha..macam mana boleh jadi lak global warming nie?

jangan lah salah kan orang lain..pandang cermin tunjuk diri sendiri..hehe..banyak mende yang kita sumbang kepada global warming..tiap-tiap hari bukak air-cond,freezer,sembur ridsect,bakar sampah & banyak lagi..tu sume ade side effect yang amat tak baguss..penipisan ozone layer terjadi dari sebab tadilah..then,kate panas,panas,panas..

maybe kat kehidupan bandar yang lebih moden ade aircond..balek sekolah terus bukak aircond..fuhhh..legaa..sejuk je..tapi tu ko sorang je yang sejukk..orang lain terpakse panas sebab ko bukak aircond tauu..what the F?!baiklah duduk kampong,balek sekolah pegi kedai cendol..layan cendol bawah pokok..fuhhh..legaaa..same je kan..janji sejukk..

sekarang ramai da orang pegi pantai just pakai bikini..maybe sebab panas sangat kot..kuikui..beberapa dekad yang lalu aku rase orang pegi pantai pakai baju sejuk siap snowcap lagi kot..sejuk sangat dulu..sekarang kalau pakai camtu ade yang tak balek rumah..haha
Photobucket

so,,untuk mengurangkan kepanasan tahap dewa..korang boleh join campaign earth hour..korang just perlu padam kan lampu/alat elektrik untuk sejam..kejap je kann..support lah earth hour untuk kesejukan!haha
Photobucket


*tahun 2010 dah panas macam nie..tahun 2020 macam mana?boleh ker kita tahan?so,Go Green!

3 comments:

Radiusi Maya Algebra said...

click nuff dpt alice in wonderland.

ciKeju said...

haa?
tak faham..
=-=?

Anonymous said...

no wonder la bju i slalu bsh..