Followers

Thursday, December 30, 2010

Konvoi Pahang-Melaka-Pahang 2010

Assalamualaikum..agak lama menyepi selepas tamat peperiksaan spm 2010..busy sangat..HAHA..yelahh..haritu kerja kejap..letih xjugakk..tapi memang aku bekerja sakan laa..HUHU..okay,itu tak xpe..jom cerita pasal konvoi nie..[cer cerita cer cerita]..nak dijadikan cerita..konvoi nie mendapat perhatian ramai mulanya..sampai 70 biji motor nak ikot..tapi tu laa pasal..cerita je lebih..bernanah telinga dengar..HAHA..last-last 6biji motor & 8 orang je ikot..steady lah!

Friday, December 17, 2010

Saya Gay,Saya Okay

kamu okay?haa..jom tengok beberapa orang yang okay pasal nie..aku pun tak faham..kena laknat nanti baru tahu..apa yang best sangat lahh jadi gay nie..pui!

Cicak Tokek

Assalamualaikum..sekarang meletop sini sana pasal cicak nie..awal-awal tahun dulu memang aku ada terbaca pasal benda nie..tapi mana nak percaya boleh naik RM juta-juta..dah lama kemudian baru aku dengar balik pasal cicak nie..harga lagi melambung tinggi..ramai orang cari cicak nie..

Monday, December 13, 2010

Kemalangan Jalan Raya Lebuhraya KL-Karak KM46

Assalamualaikum..lama tak update blog..just nak kongsi kemalangan jalan raya kat highway KL-Karak pada hari khamis iaitu 9/12/2010 lalu..aku dengan kawan-kawan pergi ke Janda Baik mencari rezeki untuk menyara keluarga..HAHA..hari agak-agak hujan manja pada waktu petang..kiteorang pun balik slow-slow..sampai kat bukit tinggi kiteorang nampak ada sorang mamat nie lambai-lambai..teros berhenti..tengok ada kereta kelisa dah langgar divider..kiteorang lahh orang pertama sampai..

Tuesday, December 7, 2010

Tips Blogging Untuk Semua

Assalamualaikum..cewah..baru rookie je dalam dunia blog nie dah nak bagi tips..aku bukan apa,just nak share apa yang aku tahu dan pendapat aku saja..yang baik datangnya dari Allah..yang buruk datang dari kesalahan aku sendiri.. ^^

Monday, December 6, 2010

Mainan Baru KJ [Sugar Glider]

Assalamualaikum..aku ada belikan KJ mainan baru..yahoo!HAHA..tak lama lagi aku belikan pakwe dye pulakk..takdelah kesunyian..ke ada orang nak sedekah sugar glider jantan dye kat aku??HEHE..okaylah,jom tengok mainan baru dye..

Sunday, December 5, 2010

Proton 5 Pahlawan Melayu Bersaudara

Assalamualaikum..kum apa?eh eh..tak main dah harinie..hehe..harinie just nak tunjuk kat korang gambar kereta proton 5 pahlawan melayu nie..siapa tak tahu pasal cerita Hang Tuah,Hang Jebat,Hang Lekir,Hang Kasturi & Hang Lekiu...cerita pahlawan melayu yang gagah perkasa..sempena nama tu,proton buat kereta..jom tengok..
 

Friday, December 3, 2010

Kenapa Aku Menulis Blog ?

Assalamualaikum..kom apa kombat..bat apa batmen..men apa mentol..tol apa tolak..lak apa laksa..sa apa satu..dua tiga doremi..HAHA..tiba-tiba termereng pulakk..inilah penangan exam spm..otak pun jadi beku umpama abc..tapi tak apa,teruskan pembacaan korang sekiranya gangguan emosi masih belum berlaku..kenapa aku menulis blog ?

Thursday, December 2, 2010

Fizik Pembunuh Nombor 2 Negara

iyee..masih belum habis lagi pasal exam..harinie paper 123 untuk fizik..sumpah pecah kepala..nasib baik aku kutip balik..kalau tak kucing makan kepala aku..ish ish..nasib baik boleh lahh sikit jawab..tapi nak dapat A+ tu rasanya jaoh punggung dari jamban..HAHA..kenapa aku kata fizik jugak pembunuh?

Wednesday, December 1, 2010

Additional Mathematics Pembunuh Nombor 1 Negara

Ouh,mentang-mentang harinie baru habis paper add math..nak tulis entry pasal add math terus..hehe..bagi aku add math adalah subject paling killer sekali..tak tipu..tak pernah lagi aku belajar apa-apa subjek yang sesusah nie..soalan alahai pendek gila..ayat soalan tu adalah panjang 4.5cm je..tapi jalan kira jawapan penuh 1 muka surat..kat sini dah nampak tak adil kan?soalan pendek patutnya jawapan lagi pendek..baru fair & lovely..HAHA

Tuesday, November 30, 2010

Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Ditanya

Jadi melodinya lebih hina dari zina..ehhh..tersambung lirik lagu malique pula..okay,mungkin pernah terjadi kat korang semua..jadi apa?alahh..manusia disekeliling kita kan sangat peramah & prihatin sehingga semua benda nak ditanya..tak payah pening-pening jom tengok contoh & keadaan yang aku nak bagi..

Saturday, November 27, 2010

Bila Perempuan Cakap Rasa Pelik

Assalamualaikum..memang busy bulan nie..tengah exam SPM nie..hehe..tapi aku mencuri masa jap nak update belog nie..okay,title kat atas bunyi macam pelik pulak kan..takpe-takpe,aku try explain kan kat bawah kayy..

Thursday, November 18, 2010

KJ Si Sugar Glider

sugar glider dalam bahasa malaysia apa ehh??tak kan gula ngesot pulakk..haha..tak kesaa lahh ape nama janji cute..hehe..jom tengok gegambar KJ & aku...lagi..haha..
sarapan pagi!

Wednesday, November 17, 2010

Jamuan Akhir Tahun 2010

Salam Idul Adha..harinie letih sikit..letih makan kot..haha..so just nak share gambar masa jamuan kelas aku..banyak sangat gambar nie..tapi korang layan je ehh...
;)

Tuesday, November 16, 2010

Sekolah Oh! Sekolah

sekolah dah habis!!!sedih!sedih!nak sekolah lagi!hahaha..seriously,sekolah tempat paling best!sumpah tak tipu..haritu cerita pasal kekawan..laa nie nak cerita pasal cecikgu pula..hehe..jom baca!

Saturday, November 13, 2010

We Were Lucky Cause Eva Mendes Is Teaching Us

Don't you get too excited dudes..I'm just gonna tell you a story that 'Eva Mendes' told me..So,clear up your ears right now..This situation is happened in my class.

Contact Lens For Sale!Sale!Sale!

Seperti tajuk diatas..aku nak tulis pasal contact lens nie..bukan aku yang jual..tapi menolong kawan untuk mempromosi..hehe..okay..mungkin contact lens nie untuk orang yang suka bergaya..untuk acah-acah comel sikit..anda dipersilakan beli..SEBAB!anda akan bertambah comel+hot+manis!haha

Friday, November 12, 2010

Follower Ke-500

sorry late update!kebusyian sudah..papehal pun congratz untuk follower ke-500 blog nie..tak sangka dah 500..hehe

Thursday, November 11, 2010

Aksi Parody

semenjak dua menjak nie tak tahu lah ape yang lawak sangat..tapi rasa macam lawak je..hahaha..sekolah pun dah nak habis..jadi aku bawakan aksi parody aku dan kawan-kawan untuk mengenakan kawan-kawan jugakk..haha
takkan buang tabiat pulak tetiba snap picture cenggini??

Tuesday, November 9, 2010

Pukul 2 !

This is how we react when somebody is asking anything..lets take an example below!

Monday, November 8, 2010

Cerita Hantu

Based on true story~

Sunday, November 7, 2010

Cara-Cara Menundukkan Kumbang Betina

okay..entry ini hanya untuk orang lelaki..maknanya untuk jantan yang terdesak..aku saja bagi jalan untuk dorang tackle kumbang-kumbang betina nie..bukan apa,jantan yang terdesak @ acah-acah hensem nie kadang-kadang poyo je..muke je hensem,tapi bab-bab menjinakkan kumbang betina macam hampess..da banyak da aku tengok..entry nie kire boleh masuk bab tutorial laa nie..hahaha

Saturday, November 6, 2010

F.R.I.E.N.D.S [Last Episode]

at last,we are here for the last episode of this epic movie..haha..lets just continue this last part..

Thursday, November 4, 2010

F.R.I.E.N.D.S [episode 3]

sorry for the late update mate!busy flying around lately..haha..okay,lets continue shall we?

Monday, November 1, 2010

Cuti Sekolah Bakal Menjelang..Tok Mudim Bakal Bersiap..

bila cuti sekolah datang..Tok Mudim sibuk mengasah pisaunya..budak-budak terketar-ketar..kalau tak sunat tak lelaki lahh..itu ayat orang tua..haha..nak tahu kat mana Tok Mudim yang handal?hubungi talian di bawah:

F.R.I.E.N.D.S [episode 2]

okay..lets continue our story..i will move to the second row..

Sunday, October 31, 2010

F.R.I.E.N.D.S [episode 1]

in 2/3 weeks time,school gonna be over..yaa..this year, time was fast as flash!didnt really know why its was faster than ever..but its okayy..dont want to talk about time..just wanna talk bout friends..this year im a freshman in 5Cyber class..as today,it is nearly a year i have been know my classmates..they are awesome!lets find out why they are awesome!

Monday, October 25, 2010

Signboard Maut...

hiyakk!signboard nie aku jumpe kat Janda Baik,Bentong..ayatnya membawa mautt..haha


Untuk Penyokong Liverpool

penaja baru liverpool..hahaha..LOL!

Sunday, October 24, 2010

2-3 tahun lepas

beberapa dekad yang lalu..oops!terlalu metaphor..okay,2-3 tahun yang lepas,social networking baru mencanak popular..iyee ker?(suara cam dalam cerita caphalrela)haha..tak percaya?dulu mula-mula yang popular ialah friendster..tetapi akibat friendster memang tak best..so dye pun down..haha..lepas tu naik pulakk myspace..bertahan agak lama jugakk myspace nie..aku pun tergolong dalam golongan ruangan tu..haha..so jom cerita pasal myspace yang dah tak berapa nak popular nie..

Saturday, October 23, 2010

Tutorial:Cara Cipta QR Code

dalam post yang lepas..aku ada tunjuk macam mana nak 'baca' QR Code..tengok sini kalau terlepas..okay..sekarang kauu orang hanya perlu pergi ke encik Google dan taip 'QR-Code Generator'..klik link atas sekali dan akan tersembul gambar macam bawah ini..

Monday, October 18, 2010

Saturday, October 16, 2010

Super Marshmallow!

hello guys!kinda busy this month..maybe the ultimate busy ever this year..haha..spm just around the corner..keep revising books and revising myself..well,thats just a normal student acting last minute..i think since our superior seniors,study last minute was so famous among them..maybe nowadays kids like me just acting the same..ahhh!crap!im not going to write about this..haha..lets talk about food guys!to be more details,lets talk bout marshmallow..ahh..i know just now you all just melt when hearing that marshmallow words..

Monday, October 11, 2010

Terjun Terjun Si Air Terjun

hey fellas!sabtu lepas pergi jungle trekking..bestt gila siot..haha..okay,lokasi air terjun tu dekat Janda Baik,Bentong..air terjun 7 tingkat siot..lebih kurang 45minit dari gombak & 35minit dari Bentong..kite orang bertolak pagi lahh jugakk..kata nak sampai awal..hehe
motor Stromberg!

Sunday, October 10, 2010

Outing Dengan KJ

yea!bawak KJ jalan-jalan lagi..best!tapi kalau orang nampak mesti pelik..apa tu??apa tu??susah jugakk nak jawab nie..kang cakap sugar glider tak faham..nama melayu ape ehh?gula ngesot??hehe..dorang mesti cakap nie spesis tupai..kalau aku ckp nie spesis kanggaru kang tak percaya lakk..hehe..sebab sugar glider ada pouch sama cam kanggaru..ape-ape pun..jom layan gambar bawah nie..

Saturday, October 9, 2010

Cek Nuffnang Dah Sampai!

Alhamdulillah..kalau ada rezeki tak kemana..usaha aku berblogging sejak awal tahun nie akhirnya terbayar..dulu pun macam nak tak nak je percaya kat internet nie..yelahh kan,dengar orang boleh buat duit ribu-ribu dari internet je..pelik jugakk..nasib baik jumpa jugak jalan mencari rezeki kat internet nie..boleh lah buat duit sampingan..

Friday, October 8, 2010

PMR Candidates

special entry just for the PMR candidates..yaa,i know right now all these fellas are counting for their "merdeka"..please control all your emotion and listen to my story kids..dont get too excited counting your days..

Thursday, October 7, 2010

Sejarah Telah Berubah

warning!entry nie mengandungi sedikit kesedihan & kegembiraan..harap kamu menjaga emosi masing-masing..hehe..yaa!harinie hari bersejarah buat aku..mungkin tidak masuk world record mahupun luncai emas record..tapi ianya tercatat dalam sejarah hidup aku..tak pernah-pernah aku dapat A untuk subjek sejarah..tapi dengan sedikit usaha,alhamdulillah akhirnya aku berjaya!!

Wednesday, October 6, 2010

Ini Bukan Bahasa Sanskrit

okay..past few days aku baca blog obe ..adalah pasal QR code nie..dye post code nie..nasib baik lahh aku pernah ingat camana nak decode benda nieh..hehe..aku pun decode lahh..nak tau ape maksud dye..korang decode sendiri dye punye code..rahsia tu tau..haha..aku tolong tunjukkan cara macam mana nak decode..
qrcode

Tuesday, October 5, 2010

Sepetang Bersama Si KJ

Harinie hari ke-8 aku bersama KJ..aku bawak dye pegi jalan-jalan kat mutiara height..dalam proses bonding lagi..dah nampak kejinakan KJ bersama aku..hehe..tengok lahh gambar-gambar bawah nie yaw!enjoy!

Sunday, October 3, 2010

Dunia Akhir Zaman [video]

kat sini aku nak kongsikan video mengenai akhir zaman..sila luangkan masa korang tonton video nie..tak rugi pun..sumpah tak rugi..semoga dakwah kecil aku nie diterima Allah S.W.T..


Saturday, October 2, 2010

Masked Rider Hero Kanak-Kanak?

sape pernah tengok masked rider??saya!saye!caye!sy!sye!..begitulah riuhnya tadika kemas sensonic apabila guru tadika mereka bertanyakan soalan demikian..jangan pelik kalau cikgu tanya macam tu..sebab sekarang pun dah ade cikgu yang katanya "sporting" dengan video clipnya di youtube..huhuhu..dah melalut pulak..sebenarnya nak cerita pasal kamen rider @ masked rider..sama tak dorang tu??aku tak tahu pun..sebab tak tahulahh..hehe
inikah masked rider??

Sugar Glider a.k.a KJ

aku dalam bonding process dengan KJ aku nieh..maybe take time skit..so jom tengok gmbar2 nieh..

Thursday, September 30, 2010

MALAS

MALAS

Tuesday, September 28, 2010

ciKeju Lelaki Atau Perempuan

salam..aku mula buat blog nie dalam tahun lepas..tapi tak berapa aktif time tu..sampailah awal tahun nie..aku dah mula warm up kan badan nak berblogging nie..url blog nie kalau korang perasan namenya cikeju.blogspot.com..dah ramai dah bertanya dari awal tahun tu,kenape cikeju??tapi gambar lelaki..kekadang ade je yang tinggal note kat shoutbox tu.."laa..ingatkan perempuan tadi"..okay,jom ikot aku perjelaskan kenapa cikeju..

Sunday, September 26, 2010

Aku Ambil Anak Angkat

okay..dah lama tak menulis..so,agak susah untuk menekan keyboard ini..hehe..hari sabtu lepas aku & keluarga pergilahh ke seremban..pakcik aku buat open house..biasanya aku memang tak suka ikot pergi sana sini..letih badan je..haha..tapi,,ada benda yang membuatkan aku paling excited tahap ungka nak ikot..memang dah lama dah aku plan..duit pun berusaha gigih aku cari..haha..survey sana survey sini..memang aku buat research menyeluruh lahh pasal mende nie..sampai boleh dibagi pangkat profesor kat aku nie..haha
~sekadar gambar hiasan~

Saturday, September 25, 2010

ustaz kazim elias-warna hati remaja

disebabkan aku telah ketagih mendengar ceramah-ceramah ustaz nie..jadi aku nak tolong sebarkan..semoga semua orang mendapat manfaat..terimalah dakwah kecil aku nie..


Wednesday, September 22, 2010

6 Golongan yang Jangan Dijadikan Isteri

aku semenjak dua menjak nie memang tertarik dengan ustaz mohd kazim elias nie..dye bagi ceramah sempoi je..tapi banyak makna..tak tension langsung dengar ceramah dye..video bawah nie ceramah yang terbaru kot..sebab baru lagi..hehe..do enjoy!

Tuesday, September 21, 2010

Fashion Untuk Wanita Islam

Assalamuailaikum..harinie saja nak cerita pasal fashion-fashion nieh..bukan apa,daripada aku pergi ke bukit bintang tengok orang islam kita nie berfashion extreme sangat..boleh bergegar pintu iman kalau tengok..aku rasa dalam 20 tahun lagi kompem ada yang jalan pakai bikini saja..apalah salahnya pakai sopan sikit..ingat bila sebut pakai sopan je..kena pakai jubah..tutup muka..tak payah pun takpe..tu orang arab biasalah macam tu..memang terjaga..

Friday, September 17, 2010

Konvoi Raya 2010

selamat hari raya lagi!haha..raya tak habis lagi..tahun nie last raya masa sekolah..tahun depan dah tak sekolah..yehuuu..haha..okay..baru-baru nie budak-budak sekolah nie ada buat konvoi raya..agak ramai jugaklah yang pergi..ada dalam 20 biji motor & 2 biji kereta..okay lahh bagi budak sekolah..hahhaha..tak jauh mana pun pergi..just dari Bentong>>Mempaga>>Sertik>>Janda Baik>>Bentong...satu hari je sume habis..hehe
Petronas Batu 1

Saturday, September 11, 2010

Hari Raya Aidilfitri 2010 [raya pertama]

salam..okay..firstly aku nak minta maaf kepada sesiapa yang pernah baca blog hingusan aku nie..mana tahu kalau ada tersalah tulis,terkasar bahasa..minta dimaafkan lahh ea..tak lupe juga kepada kawan-kawan sekolah,cikgu-mikgu,kerani,pakguard..ex-sktf,ex-skbp,ex-smtskl & smks..saya minta maaf di hari yang mulia ini..selamat hari raya.. 0-0..raya pertama nie macam biasa lahh..happening..tapi bagi aku tak sangat..sebab aku SPM tahun nie..lepas abis cuti nie..da start trial..agak sibuk sekarang..doa-doakan lah aku berjaya..bawah nie antara gambar raya pertama.. :D

Saturday, September 4, 2010

Kelahiran & Kematian

cerita sedih nie babe..sob..sob..amek mood kejap..okay..1/9/2010 haritu aku tgk hamster aku beranak..setelah 3 bulan dye bermadu kasih..dapat jugaklah sekor cahaye mata..kecik siot anak dye..wane merah tanpa bulu lagi..kire aku berbangga laa jugak hamster aku beranak..heee..tapi.....

Saturday, August 28, 2010

Birthday Bash 2010 [prank]

okay..selepas kita orang berbuka puasa bersama..memang dah plan nak prank sorang kawan nie..birthday dye 29/8/2010..tapi alang-alang sambut awal je lahh..haha..plan memang dah rancang dalam 2 minggu..kali nie serius details bincang..plan pasal nak CULIK dye nie..haha..bunyi macam best kan..susah gila nak plan..risau jugaklah tetibe polis datang & bersahur kiteorang kat balai nanti..hahaha..
yusmickhepy..mangsa prank..